عارف و خداشناسى نمى گويد). (1) چهارم - گويند: (اين يكى از خبرهاى واحد است، زيرا تنها انس بن مالك آن را روايت كرده است).
شيخ مفيد رحمه الله در پاسخ گويد: همه امت اسلامى آن را پذيرفته اند و نديده اند كه كسى بر انس اعتراض كند و هنگام روايت آن صحت آن را زير سؤال برد.
پس اجماع بر آن، حجت بر درستى آن است. علاوه آن كه در حديث متواتر وارد است كه اميرمؤمنان عليه السلام در روز شورا آن را از مناقب خود شمرده و بر اهل شورا بدان احتجاج نموده و فرموده است: (شما را به خدا سوگند مى دهم، آيا در ميان شما كسى هست كه رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم گفته باشد: (خداوندا! محبوبترين آفريدگانت در نظر خودت را نزد من آر تا با من از اين مرغ بريان بخورد) و كسى غير من آمده باشد؟ همه گفتند: نه، خدايا! فرمود: خداوندا! شاهد باش).
پس همگى به درستى آن اعتراف نمودند. و چنين نيست كه اميرمؤمنان عليه السلام احتجاج به مطلب نادرستى كند به ويژه در مقام نزاع و اختلاف (2).
در اينجا اين بحث را با سخنى از علامه مجلسى رحمه الله به پايان مى بريم:
وى پس از نقل اخبار طير گويد: بدان كه اين اخبار با تواترى كه دارند و هر دو گروه عامه و خاصه بر صحت آن اتفاق نظر دارند دلالت مى كند بر آن كه آن حضرت عليه السلام برترين آفريدگان و شايسته ترين فرد به جانشينى رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم است. اما دلالت آن بر افضليت آن حضرت از آن جهت است كه دوستى خداى متعال چيزى جز پاداش بسيار و توفيق و هدايتى كه نتيجه طاعات بسيار و متصف شدن به صفات حسنه باشد نيست چنان كه در جاى خود مبرهن است كه خداوند