صورت انضمام به بالغ، كه بعد از بلوغ با وصى ديگر در انجام امور شريك شود، اشكال ندارد، و وصى شخص مسلمان در صورتى كه مستلزم ولايت بر مسلمان باشد مانند قيمومت بر اولاد صغارش بايد مسلمان باشد.
و وصى بايد در امور مربوط به غير موصى مانند اداى حقوق واجبه و تصرف در مال صغار و مانند اينها مورد اطمينان باشد، ولى در امور مربوط به موصى در غير واجبات - مانند اين كه وصيت كند كه ثلثش را در خيرات صرف كند - لازم نيست مورد اطمينان باشد.
مسأله 2769 - اگر كسى چند وصى براى خود معين كند، چنانچه اجازه داده باشد كه هر كدام به تنهايى به وصيت عمل كند، لازم نيست در انجام وصيت از يكديگر اجازه بگيرند، و اگر اجازه نداده باشد - چه گفته باشد كه همه با هم به وصيت عمل كنند يا نگفته باشد - بايد با نظر يكديگر به وصيت عمل نمايند، و اگر بدون عذر شرعى حاضر نشوند كه با يكديگر به وصيت عمل كنند، حاكم شرع آنها را ملزم مى كند، و اگر اطاعت نكنند يا عذر شرعى داشته باشند، حاكم شرع به جاى يكى از آنان شخص ديگرى را معين مى نمايد.
مسأله 2770 - اگر انسان از وصيت خود برگردد، مثلا بگويد ثلث مالش را به كسى بدهند، بعد بگويد به او ندهند، وصيت باطل مى شود، و اگر وصيت خود را تغيير دهد، مثل اين كه قيمى براى بچه هاى خود معين كند بعد ديگرى را به جاى او قيم نمايد، وصيت اولش باطل مى شود، و بايد به وصيت دوم او عمل نمايند.
مسأله 2771 - اگر كارى كند كه معلوم شود از وصيت خود برگشته يا كارى كند كه با وصيت او منافى باشد وصيت باطل مى شود.
مسأله 2772 - اگر وصيت كند چيز معينى را به كسى بدهند، بعد وصيت كند كه نصف همان را به ديگرى بدهند، بايد آن چيز را دو قسمت كنند و به هر كدام از آن دو نفر يك قسمت آن را بدهند.
مسأله 2773 - اگر كسى در مرضى كه به آن مرض مىميرد، مقدارى از مالش را به كسى ببخشد و وصيت كند كه بعد از مردن او هم مقدارى به كسى بدهند بايد