مسأله 1142 - سرفه كردن و آروغ زدن در نماز اشكال ندارد، و ناله كردن عمدى، نماز را باطل مى كند، مگر اين كه جاهل قاصر باشد.
مسأله 1143 - اگر كلمه اى را به قصد ذكر بگويد - مثلا به قصد ذكر بگويد: " الله اكبر " - و در موقع گفتن آن صدا را بلند كند كه چيزى را به ديگرى بفهماند، اشكال ندارد، ولى چنانچه به قصد اين كه چيزى به كسى بفهماند بگويد، يا به قصد ذكر و فهماندن با هم بگويد، نماز باطل مى شود، مگر اين كه جاهل قاصر و در غير تكبيرة الاحرام باشد، و اگر به قصد ذكر بگويد، اما آنچه او را بر اين قصد وادار كرده فهماندن چيزى به غير باشد، نماز باطل نمى شود.
مسأله 1144 - خواندن قرآن به قصد قرآنيت - نه قصد جزئيت - در نماز، به غير از چهار آيه اى كه سجده ء واجب دارد و نيز دعا كردن در نماز اشكال ندارد، ولى احتياط مستحب آن است كه به غير عربى دعا نكند.
مسأله 1145 - اگر چيزى از حمد و سوره و ذكرهاى نماز را عمدا بدون قصد جزئيت يا به جهت احتياط چند مرتبه بگويد، اشكال ندارد، ولى اگر از روى وسواس چند مرتبه بگويد حرام است، اما بطلان نماز محل اشكال است.
مسأله 1146 - در حال نماز، انسان نبايد به ديگرى سلام كند، و اگر ديگرى به او سلام كند، بايد همان طور كه او سلام كرده جواب دهد، مثلا اگر گفته (سلام عليكم) در جواب بگويد: (سلام عليكم)، مگر در جواب (عليكم السلام)، كه بنابر احتياط واجب بايد بگويد (سلام عليكم).
مسأله 1147 - انسان بايد جواب سلام را - در نماز يا غير آن - فورا طورى بگويد كه عرفا جواب آن سلام باشد، و اگر عمدا يا از روى فراموشى جواب سلام را به قدرى طول دهد كه جواب آن سلام حساب نشود، چنانچه در نماز باشد نبايد جواب بدهد، و اگر در غير نماز باشد جواب دادن واجب نيست.
مسأله 1148 - بايد جواب سلام را طورى بگويد كه سلام كننده بشنود، ولى اگر سلام كننده كر باشد، يا سلام داده و تند رد شود، چنانچه انسان به طور معمول جواب او را بدهد كافيست.