مسأله 1149 - بايد نمازگزار جواب سلام را به قصد تحيت بگويد، هر چند در نظر گرفتن دعا هم مانعى ندارد.
مسأله 1150 - اگر زن يا مرد نامحرم يا بچهء مميز - يعنى بچه اى كه خوب و بد را مى فهمد - به نمازگزار سلام كند، بايد جواب او را بدهد، ولى اگر زن در سلام بگويد:
(سلام عليك)، بنابر احتياط واجب بايد نمازگزار بگويد: (سلام عليك)، و كاف را زير وزبر ندهد.
مسأله 1151 - اگر نمازگزار جواب سلام را ندهد، اگر چه معصيت كرده، ولى نمازش صحيح است.
مسأله 1152 - اگر كسى به نمازگزار غلط سلام كند به طورى كه سلام حساب شود، جواب او واجب و بنابر احتياط بايد به طور صحيح باشد، ولى اگر به طورى باشد كه سلام حساب نشود جواب او جايز نيست.
مسأله 1153 - جواب سلام كسى كه از روى مسخره يا شوخى سلام مى كند واجب نيست، و جواب سلام مرد و زن غير مسلمان بنابر احتياط واجب است، و در جواب اكتفا كند به كلمهء (سلام) يا كلمهء (عليك) هر چند احوط آن است كه به كلمهء (عليك) جواب بگويد.
مسأله 1154 - اگر كسى به عده اى سلام كند، جواب سلام او بر همهء آنان واجب است، ولى اگر يكى از آنها جواب دهد كافيست.
مسأله 1155 - اگر كسى به عده اى سلام كند و كسى كه سلام كننده قصد سلام دادن به او را نداشته، جواب دهد، جواب سلام او از ديگران ساقط نمى شود.
مسأله 1156 - اگر به عده اى سلام كند، و كسى كه بين آنها مشغول نماز است شك كند كه سلام كننده قصد سلام كردن به او را هم داشته يا نه، نبايد جواب بدهد، و همچنين است اگر بداند قصد او را هم داشته، ولى ديگرى جواب سلام را بدهد، اما اگر بداند قصد او را هم داشته و ديگرى جواب ندهد، بايد جواب او را بگويد.
مسأله 1157 - سلام كردن مستحب است، و در اخبار سفارش شده است كه سواره به پياده، و ايستاده به نشسته، و كوچكتر به بزرگتر سلام كند.