صحيح است، ولى كسى كه خودش جايى را غصب كرده اگر فراموش كند و در آن جا نماز بخواند، در صورتى كه از غصب توبه نكرده باشد نماز او باطل است و اگر توبه كرده باشد بطلان نماز محل اشكال است.
مسأله 877 - نماز خواندن در جايى كه مواضع سجود غصبى باشد و بداند غصبى است باطل است، هر چند عالم به بطلان نماز نباشد.
مسأله 878 - كسى كه ناچار است نماز واجب را سواره بخواند، چنانچه حيوان سوارى يا زين آن غصبى باشد و بر آن حيوان يا زين سجده كند، نماز او باطل است، و همچنين است اگر بخواهد بر آن حيوان نماز مستحبى بخواند، ولى اگر نعل آن غصبى باشد بطلان نماز محل اشكال است.
مسأله 879 - كسى كه در ملكى با ديگرى شريك است، تا سهم او جدا نشده، بدون رضايت شريكش نمى تواند در آن ملك تصرف كند و نماز بخواند.
مسأله 880 - اگر با عين پولى كه خمس آن را نداده ملكى بخرد، تصرف او در آن ملك حرام، و نمازش در آن باطل است.
مسأله 881 - اگر صاحب ملك اجازه ء نماز خواندن بدهد و انسان بداند كه قلبا راضى نيست، نماز خواندن در ملك او باطل است، و اگر اجازه ندهد و انسان يقين كند كه راضى است نماز او صحيح است.
مسأله 882 - تصرف در ملك ميتى كه خمس يا زكات بدهكار است، در صورتى كه تركه زايد بر خمس و زكات نباشد، حرام و نماز در آن باطل است، ولى اگر بدهى او را بدهند يا با قبول حاكم شرع ضامن شوند كه ادا نمايند، تصرف و نماز در ملك او با اجازه ء ورثه اشكال ندارد.
مسأله 883 - تصرف در ملك ميتى كه به مردم بدهكار است، در صورتى كه آن ملك زايد بر بدهكارى ميت نباشد، بدون رضايت طلبكار حرام، و نماز در آن باطل است، ولى اگر ضامن شوند كه قرضهاى او را بپردازند و طلبكار هم قبول كند، با اجازه ء ورثه تصرف جايز و نماز هم صحيح است.
مسأله 884 - اگر ميت قرض نداشته باشد، ولى بعضى از ورثهء او صغير يا ديوانه