16 - از امام كاظم عليه السلام از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم كه به على عليه السلام فرمود: من فرستاده پيامگزار از سوى خدا هستم و تو وجه مورد پيروى خدا هستى كه از آن پيروى كنند، پس نه من نظيرى جز تو دارم و نه تو مثلى جز من دارى. (1) 17 - حافظ گنجى از ابن عمر كه گفت: رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم ميان ياران خود برادرى برقرار ساخت، پس على با چشم اشك آلود از راه رسيد و گفت: اى رسول خدا، ميان يارانت برادرى برقرار ساختى و مرا با كسى برادر نساختى؟!
فرمود: (تو برادر منى در دنيا و آخرت). سپس گويد: اين حديثى حسن و عالى و صحيح است. (2) حديث برادرى را منابع بسيارى از طرق گوناگون نقل كرده اند، در اين زمينه رجوع كنيد به الغدير 3 / 112 - 124 كه از پنجاه طريق تخريج كرده است، و نيز فضائل الخمسة 1 / 318 - 332 و بحار الانوار 38 / 330 - 347.
شكى نيست كه اين برادرى در ميان اصحاب بر اساس همگونى و همانندى آنان در كمالات نفسانى و درجات روحى بوده است. براى روشن شدن بيشتر به گفتار حافظ گنجى شافعى دقت شود كه گفته است: (اگر مى خواهى به قرب منزلت او به رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم پى برى به عمل پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در برقرارى برادرى ميان يارانش خوب بينديش كه چگونه هر كسى را به همگون و همانند خود پيوند داد، تا آنجا كه ميان ابو بكر و عمر برادرى كرد وعلى عليه السلام را براى خود ذخيره نمود و او را ويژه برادرى خود ساخت. و اين برترين فضيلت و شرافتى است كه بايد بدان توجه كرد. در اين مطلب ياد كردى است براى كسانى كه از قلبى آگاه برخوردارند و گوش دل به حقايق مىسپارند. (3)