مسأله 2613 - اگر از آنچه غصب كرده منفعتى به دست آيد - مثلا از گوسفندى كه غصب كرده بره اى پيدا شود - مال صاحب مال است، و نيز كسى كه مثلا خانه اى را غصب كرده، اگرچه در آن ننشيند بايد اجاره ء آن را بدهد.
مسأله 2614 - اگر از بچه يا ديوانه چيزى را كه مال آنها است غصب كند، بايد آن را به ولى او بدهد، و اگر از بين رفته بايد عوض آن را بدهد.
مسأله 2615 - هرگاه دو نفر باهم چيزى را غصب كنند، اگر هر يك مسلط بر نصف آن باشد، هر كدام ضامن نصف آن است، و اگر بر تمام آن مسلط باشد، هر كدام ضامن تمام آن است.
مسأله 2616 - اگر چيزى را كه غصب كرده با چيز ديگرى مخلوط كند - مثلا گندمى را كه غصب كرده با جو مخلوط نمايد - چنانچه جدا كردن آنها ممكن است، اگرچه زحمت داشته باشد بايد جدا كند و به صاحبش برگرداند.
مسأله 2617 - اگر شخصى چيزى را غصب كند كه در آن صنعتى به كار رفته باشد - مانند طلايى كه آن را گوشواره ساخته باشند - و آن را خراب كند، بايد ماده ء آن را با قيمت آن صنعت و صفت به صاحبش بدهد، و اگر قيمت ماده بعد از خرابى از قيمت آن قبل از خرابى كمتر شده باشد بايد ما به التفاوت را هم بپردازد، و چنانچه بگويد آن را مثل اولش مى سازم، مالك ملزم نيست قبول كند، و مالك هم نمى تواند او را الزام كند كه مثل اولش بسازد.
مسأله 2618 - اگر چيزى را كه غصب كرده به طورى تغيير دهد كه از اولش بهتر شود - مثلا طلايى را كه غصب كرده گوشواره بسازد - چنانچه صاحب مال بگويد مال را به همين صورت بده، بايد به او بدهد، و نمى تواند براى زحمتى كه كشيده مزد بگيرد، و همچنين بدون اجازه ء مالك حق ندارد آن را به صورت اولش در آورد، و اگر بدون اجازه ء او آن را به صورت اولش در آورد، ضمانت قيمت آن صفت محل اشكال و احوط صلح است.
مسأله 2619 - اگر چيزى را كه غصب كرده به طورى تغيير دهد كه از اولش بهتر شود و صاحب مال بگويد بايد آن را به صورت اول در آورى، واجب است آن را