مسأله 913 - نجس كردن حرم امامان (عليهم السلام) حرام است، و اگر نجس شود، چنانچه نجس ماندن آن بى احترامى باشد تطهير آن واجب است، بلكه احتياط مستحب آن است كه اگر بى احترامى هم نباشد آن را تطهير كنند.
مسأله 914 - نجس كردن حصير مسجد حرام است، و كسى كه آن را نجس كرده بنابر احتياط بايد تطهير كند، و بر غير او احتياط مستحب آن است كه تطهير نمايد، مگر اين كه نجاست آن بى احترامى به مسجد باشد، كه در اين صورت بايد تطهير شود.
مسأله 915 - بردن عين نجس و متنجس در مسجد، اگر بى احترامى به مسجد باشد حرام است، بلكه احتياط مستحب آن است كه اگر بى احترامى هم نباشد، عين نجس را در مسجد نبرند.
مسأله 916 - اگر مسجد را براى روضه خوانى چادر بزنند و فرش كنند و سياهى بكوبند و اسباب چاى در آن ببرند، در صورتى كه اين كارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود، اشكال ندارد.
مسأله 917 - زينت كردن مسجد به طلا و صورت چيزهايى كه مثل انسان و حيوان روح دارد، بنابر احتياط واجب جايز نيست، و نقاشى چيزهايى كه روح ندارد، مثل گل و بوته مكروه است.
مسأله 918 - اگر مسجد خراب هم شود نمى توانند آن را بفروشند، يا داخل ملك و جاده نمايند.
مسأله 919 - فروختن در و پنجره و چيزهاى ديگر مسجد حرام است، و اگر مسجد خراب شود بايد اينها را صرف تعمير همان مسجد كنند، و چنانچه به درد آن مسجد نخورد، بايد در مسجد ديگر مصرف شود، ولى اگر به درد مسجدهاى ديگر هم نخورد، آنچه را كه از اجزاى مسجد شمرده نشود و وقف بر مسجد باشد، مى توانند با اذن ولى شرعى بفروشند و پول آن را اگر ممكن است صرف تعمير همان مسجد، و اگر نه صرف تعمير مسجد ديگر نمايند، و اگر آن هم ممكن نشد، در ساير وجوه بر و خير صرف نمايند.