را هم بگويند مثلا بگويند، ما ديده ايم كه فلان بچه بيست و چهار ساعت از پستان فلان زن شير خورده و چيز ديگرى در اين مدت نخورده، و هم چنين ساير شرطها را كه قبلا گفته شد شرح دهند، ولى اگر معلوم باشد كه شرايط را مىدانند و در مورد اين شرايط، هم عقيده هستند و هم چنين با مرد و زنى كه هم شير بوده اند در اعتقاد به محرميت موافق باشند لازم نيست شرايط را شرح دهند، و اگر كمتر از اين تعداد شهادت دهند، در قبول كردن حرف آنها تأمل است، اگر چه موافق احتياط است.
(1981) اگر شك كنند بچه به مقدارى كه علت محرم شدن است و با ساير شرايط شير خورده يا نه، بچه به كسى محرم نمىشود، و هم چنين است اگر گمان داشته باشند ولى گمان به حد اطمينان نرسد.
احكام اولاد، حضانت و نفقه (1982) فرزندى كه از زن متولد مىشود ملحق به شوهر مىشود، به شرط آن كه بين نزديكى و زايمان، حد اقل شش ماه هلالى كه كمترين مدت حمل است، فاصله شده باشد، و نيز بيشتر از نه ماه فاصله نشود، اگر چه رعايت احتياط متناسب با يك سال است.
(1983) اگر زن شوهردار زنا كند، در صورتى كه امكان داشته باشد بچه متولد از او و از شوهرش باشد ملحق به شوهر مىشود و متولد از زنا حساب نمىشود.
(1984) حق سرپرستى طفل پسر باشد يا دختر، بنابر اظهر تا دو سال براى مادر است، اما بعد از دو سال تا هفت سال پدر هم حق سرپرستى دارد، و در اين پنج سال احوط آن است كه حق سرپرستى پسر با پدر و دختر با مادر است، ولى بعد از هفت سال حق سرپرستى، فقط از آن پدر است.
(1985) اگر زنى كه آزاد، مسلمان و عاقل است دخترى داشته باشد، تا هفت سال دختر تمام نشده، پدر نمىتواند او را از مادرش جدا كند.
(1986) در ايام سرپرستى هر كدام از پدر و مادر، اگر ديگرى خواست بچه اش را ببيند يا اين كه به او چيزى برساند، يا مشكل و ضررى از او بر طرف كند، و يا اين كه