همراه امام انجام دهد، پس اگر بعد توانست انجام دهد و تا امام سر از ركوع ركعت دوم برنداشته خود را به او برساند، نماز جمعه او صحيح است، و اگر نتوانست، همراه امام در ركعت دوم سجده مىكند به نيت ركعت اول خودش و بعد از آن يك ركعت ديگر مىخواند و نماز جمعه او صحيح است.
" نماز آيات " (1213) نماز آيات كه دستور آن بعدا گفته خواهد شد به واسطه چهار چيز واجب مىشود:
1 و 2 - گرفتن خورشيد و گرفتن ماه، اگر چه مقدار كمى از آنها گرفته شود و كسى هم از آن نترسد.
3 - زلزله، اگر چه كسى هم نترسد.
4 - رعد و برق، بادهاى سياه و سرخ و صيحه ترسناك و مانند اينها از چيزهايى كه از آيات آسمانى و زمينى بوده و موجب ترس بيشتر مردم مىشود بنا بر اظهر.
(1214) اگر از چيزهايى كه نماز آيات براى آنها واجب است بيشتر از يكى اتفاق بيفتد، انسان بايد براى هر يك از آنها يك نماز آيات بخواند، مثلا اگر خورشيد بگيرد و زلزله هم بشود، بايد دو نماز آيات بخواند.
(1215) چيزهايى كه نماز آيات براى آنها واجب است، در هر جايى اتفاق بيفتد، فقط مردم همان جا بايد نماز آيات بخوانند و بر مردم جاهاى ديگر واجب نيست، اگر چه از توابع يكديگر و به يك اسم معروف باشند.
(1216) از وقتى كه خورشيد يا ماه شروع به گرفتن مىكند، انسان بايد نماز آيات را بخواند و بايد به قدرى تأخير نيندازد كه شروع به باز شدن كند.
(1217) اگر خواندن نماز آيات را به قدرى تأخير بيندازد كه خورشيد يا ماه شروع به باز شدن كند، بنا بر احتياط واجب بايد نيت ادا و قضا نكند ولى اگر بعد از باز شدن تمام آن نماز بخواند بايد نيت قضا نمايد.
(1218) اگر مدت گرفتن خورشيد يا ماه بيشتر از خواندن يك ركعت باشد ولى