" نماز عيد فطر و قربان " نماز عيد فطر و قربان در زمان حضور امام (عليه السلام) واجب است و بايد به جماعت خوانده شود، و در زمان ما كه امام (عليه السلام) غايب است، بنا بر اظهر مستحب مىباشد.
(1233) محل دو خطبه در نماز عيد فطر و قربان بعد از نماز است و هر خطبه بنا بر احوط بايد مشتمل بر همان چيزهايى باشد كه خطبه جمعه مشتمل بر آن است، يعنى: حمد و ثناى الهى و شهادتين و سفارش به تقوى و قرائت سوره كوتاه قرآن و نشستن امام بين دو خطبه.
(1234) در صورتى كه عيد فطر بعد از ظهر ثابت شود، بعيد نيست كه نماز عيد فطر به جماعت در فرداى آن روز، بعد از طلوع آفتاب و قبل از ظهر، به اميد مطلوبيت، بدون قصد قضا مستحب باشد.
(1235) وقت نماز عيد فطر و قربان از اول آفتاب روز عيد است تا ظهر.
(1236) مستحب است نماز عيد قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند و بعد از آن قربانى كنند و از گوشت قربانى قدرى بخورند، ولى در عيد فطر مستحب است، بعد از بلند شدن خورشيد افطار كنند و زكات فطره را هم بدهند، بعد نماز عيد را بخوانند.
(1237) نماز عيد فطر و قربان دو ركعت است كه نمازگزار در ركعت اول بعد از خواندن حمد و سوره بنابر احوط پنج تكبير مىگويد و بعد از هر تكبير يك قنوت مىخواند و بعد از قنوت پنجم تكبير ديگرى مىگويد و به ركوع مىرود و دو سجده بجا مىآورد و بر مى خيزد، و در ركعت دوم بعد از حمد و سوره چهار تكبير مىگويد و بعد از هر تكبير قنوت مىخواند و تكبير پنجم را مىگويد و به ركوع مىرود و بعد از ركوع دو سجده بجا مىآورد و تشهد مىخواند و نماز را سلام مىدهد.
(1238) در قنوت نماز عيد فطر و قربان هر دعا و ذكرى بخوانند كافى است ولى بهتر است اين دعا را به قصد اميد ثواب بخوانند:
" اللهم اهل الكبرياء والعظمة، و اهل الجود والجبروت، و اهل العفو و