به هم بزند، شوهر بايد نصف مهر را بدهد، ولى اگر به علت يكى از عيوب ديگر كه گفته شد، مرد يا زن عقد را به هم بزند، چنانچه مرد با زن نزديكى نكرده باشد، چيزى بر او نيست و اگر نزديكى كرده، بايد تمام مهر را بدهد.
احكام عقد دائم (1897) زنى كه عقد دائم شده، نبايد بدون اجازه شوهر از خانه بيرون رود، و بايد خود را براى هر لذتى كه او مىخواهد تسليم نمايد و بدون عذر شرعى از نزديكى كردن او جلوگيرى نكند، و اگر در اين امور از شوهر اطاعت كند، تهيه غذا، لباس، منزل و لوازم ديگرى كه در كتب فقهى ذكر شده بر شوهر واجب است، و اگر تهيه نكند، چه توانايى داشته باشد، يا نداشته باشد، مديون زن است.
(1898) اگر زن در كارهايى كه در مسأله پيش گفته شد، اطاعت شوهر را نكند، گناهكار است و حق غذا، لباس، منزل و هم خوابى ندارد، ولى مهر او از بين نمىرود.
(1899) اگر در عقد دائم مهر را معين نكنند، عقد صحيح است و چنانچه مرد با زن نزديكى كند، بايد مهر او را مطابق مهر زنانى كه مثل او هستند، بدهد.
(1900) اگر هنگام خواندن عقد دائم براى دادن مهر، مدتى معين نكرده باشند، زن مىتواند قبل از گرفتن مهر از نزديكى كردن شوهر جلوگيرى كند، چه شوهر توانايى دادن مهر را داشته باشد چه نداشته باشد. ولى اگر قبل از گرفتن مهر به نزديكى راضى شود و شوهر با او نزديكى كند، ديگر نمىتواند بدون عذر شرعى از نزديكى شوهر، جلوگيرى نمايد.
(1901) در صورت فوت زن يا مرد قبل از دخول، بنا بر اقوى، مهر نصف مىشود.