" نماز جمعه " نماز جمعه دو ركعت است مانند نماز صبح و به جاى نماز ظهر خوانده مىشود و داراى دو خطبه و شرائط خاصى است كه خواهد آمد.
مسأله 1 - وقت نماز جمعه اول ظهر شرعى كه زوال شمس است مىباشد مثل نماز ظهر. و بنا بر احوط بايد اول زوال مبادرت به انجام آن بشود با مراعات وقت خطبه ها چنان كه خواهد آمد. و در موقعى كه واجب تعيينى باشد اگر مبادرت مذكور صورت نگرفت، احوط در صورت امكان جمع بين آن و نماز ظهر است كه اول جمعه را اقامه مىكنند و پس از آن ظهر را.
مسأله 2 - در زمان غيبت، نماز جمعه واجب تخييرى است و كفايت از نماز ظهر مىكند.
مسأله 3 - لازم نيست كه امام جمعه فقيه باشد، اگر چه در صورت امكان، احوط است.
مسأله 4 - هنگامى كه نماز جمعه وجوب تعيينى دارد، در همان حال بر مسافرى كه نماز را شكسته مىخواند، زن، پير، كور، بنده، و هر كسى كه حضور او باعث مشقت و حرج برايش باشد مثل مريض، واجب نيست، اگر چه نماز جمعه از آنها در صورتى كه شركت بكنند صحيح است و كفايت از ظهر مىكند. و اما وجوب تخييرى پس براى جميع آنها ثابت است و فرقى با ديگران ندارند، بلكه مىتوانند نماز جمعه مستقل (مثل جماعت مسافرين) تشكيل بدهند، ولى به جماعت زنان به تنهايى، جمعه مستقل منعقد نمىشود.
مسأله 5 - فاصله بين دو نماز جمعه كه هر دو واجد شرائط صحت باشند از يك فرسخ بايد كمتر نباشد، و اگر كمتر بود هر كدام كه ديرتر شروع كرده باشند (يعنى در تكبيرة الاحرام متأخر باشند) نماز آنها باطل است، خواه از همديگر مطلع باشند يا نه. و اگر مقارن يكديگر شروع كرده اند هر دو نماز باطل است، و در صورتى كه وقت باقى است مىتوانند از اول، يك نماز جمعه در آن وقت باقيمانده بخوانند.