صورت كافر بودن اين دو، پسران مسلمان عمو و برادر ارث مىبرند.
(2260) اسلام آوردن وارث قبل از تقسيم كردن ارث، در صورت تعدد ورثه مسلمان، مثل اسلام آوردن آن وارث قبل از مردن آن ميت است پس اگر قبل از تقسيم مال اسلام آورد، در استحقاق ارث مانند بقية ورثه است، پس اگر طبقه او مقدم است بر طبقه بقيه، تمام ارث مال او خواهد بود چه ميت كافر باشد يا مسلمان، و اگر اسلام آوردن او بخش كه تقسيم شده ارث نمى برد.
(2261) افراد تمام مذاهب مختلفى كه محكوم به اسلام هستند، همه از يكديگر ارث مىبرند، چه حق باشند چه باطل، مگر غلاة و خوارج و نواصب و منكرين ضرورى دين، كه محكوم به كفرند و از مسلمان ارث نمىبرند ولى مسلمان از آنها ارث مىبرد چنان كه از كافر ارث مىبرد.
(2262) اگر كسى يكى از خويشان خود را عمدا و به ناحق بكشد، از او ارث نمىبرد، ولى اگر از روى خطا باشد، چه خطاى محض باشد يا خطاى شبيه به عمد، بنابر اظهر از او ارث مىبرد، ولى از ديه او بنابر اظهر ارث نمىبرد، فرقى نيست بين اين كه خودش مستقيما اقدام به قتل نمايد و يا طورى واسطه قتل باشد كه قتل به او نسبت داده شود.
(2263) مرد و زن زناكار و خويشان آنها از فرزندى كه از زنا به دنيا آمده ارث نمىبرند، ولى اولاد چنين فرزندى و شوهر يا زن او، از او ارث مىبرند.
(2264) هر گاه بخواهند ارث را تقسيم كنند در صورتى كه ميت بچه اى داشته باشد كه در شكم مادر است و در طبقه او وارث ديگرى هم مانند اولاد و پدر و مادر باشد، براى بچه اى كه در شكم است، كه اگر زنده به دنيا بيايد ارث مىبرد، بنابر احتياط واجب سهم دو پسر را كنار مىگذارند، البته سهم كسانى كه ميت چه اولادى احتياط واجب سهم دو پسر را كنار مىگذارند، البته سهم كسانى كه ميت چه اولادى داشته باشد يا نه در هر صورت از ميت ارث مىبرند، مانند كمترين سهم زن، بايد از اول داده شود، و هم چنين كمترين سهم پدر و مادر را نيز بايد به آنها بدهند. و اگر احتمال بدهند بيشتر است مثلا احتمال بدهند كه زن سه قلو حامله باشد، سهم سه