مانند آن باشد حكم آن در احكام طهارت، بحث مردار، گفته شد.
(698) اگر انسان احتمال دهد دكمه صدفى و مانند آن، از حيوان است نماز خواندن با آن مانعى ندارد و اگر بداند صدف است و احتمال بدهد صدف گوشت نداشته باشد نماز خواندن با آن مانع ندارد.
(699) با پوست سنجاب و خز نماز خواندن بنابر اظهر اشكال ندارد، بعد از اين كه بدانيم به دستور شرع تذكيه شده است، ولى احتياط، اجتناب از سنجاب است.
(700) اگر با لباسى كه نمىداند كه از حيوان حرام گوشت است نماز بخواند نمازش صحيح است.
شرط پنجم:
(701) پوشيدن لباس طلا باف براى مرد حرام است. و باطل شدن نماز با آن به طور مطلق در همه موارد محل تأمل است و احتياط در باطل بودن نماز است بلكه بى وجه نيست، ولى براى زن در نماز و غير نماز اشكال ندارد.
(702) زينت كردن به طلا مثل آويختن زنجير طلا به سينه و انگشتر طلا به دست كردن و بستن ساعت مچى طلا به دست براى مرد در نماز و غير نماز حرام است، و در باطل بودن نماز با آنها تأمل است اگر چه مطابق احتياط بلكه خالى از وجه نيست. و همراه داشتن طلا و حمل آن بدون اين كه صدق پوشش بكند، و همچنين دندانى كه پوشش طلا دارد براى مرد در نماز مانعى ندارد. ولى زينت كردن به طلا براى زن، در نماز و غير نماز اشكال ندارد شرط ششم:
(703) لباس مرد نمازگزار بايد ابريشم خالص نباشد و در غير نماز هم پوشيدن آن براى مرد حرام است ولى چيزهايى مثل عرقچين و يا بند شلوار و جوراب و مانند آن - كه به تنهايى عورت را نمىپوشاند - اگر ابريشم خالص باشد بنا بر اظهر نماز با آنها صحيح است گرچه خلاف احتياط است.