بخواند. و اگر نماز چهار ركعتي نخوانده بأشد، روزه آن روزش صحيح است، اما نمازهاى خود را بايد شكسته بخواند و روزهاى بعد هم نمىتواند روزه بگيرد.
(مسأله 1340) مسافري كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر از ماندن منصرف شود، و پيش از آن كه از قصد ماندن بر گردد شك كند كه يك نماز چهار ركعتي خوانده يا نه، بايد نمازهاى خود را شكسته بخواند.
(مسأله 1341) اگر مسافر به نيت أين كه نماز را شكسته بخواند مشغول نماز شود، و در بين نماز تصميم بگيرد كه ده روز يا بيشتر بماند، بايد نماز را چهار ركعتي تمام نمايد.
(مسأله 1342) مسافري كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر در بين اولين نماز چهار ركعتي از قصد خود برگردد، چنانچه مشغول ركعت سوم نشده بايد نماز را دو ركعتي تمام نمايد اگر مشغول ركعت سوم شده و به ركوع نرفته بأشد بنابر احتياط بايد بنشيند و نماز را شكسته به آخر برساند و بعد نماز را اعاده نمايد، و اگر به ركوع رفته بأشد نمازش باطل است و بايد آن را شكسته اعاده نمايد. و در همه أين صورتها تا وقتى كه در آن جا هست نماز را بايد شكسته بخواند.
(مسأله 1343) مسافري كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر بيشتر از ده روز در آنجا بماند، تا وقتى كه مسافرت نكرده، بايد نمازش را تمام بخواند و لازم نيست دوباره قصد ماندن ده روز كند (مسأله 1344) مسافري كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، بايد روزه واجب را بگيرد. و مىتواند روزه مستحبى را هم بجا آورد، و نافله ظهر و عصر و عشأ را هم بخواند.
(مسأله 1345) مسافري كه قصد كرده ده روز در محلى بماند، اگر بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتي، يا بعد از ماندن ده روز - اگر چه يك نماز تمام هم نخوانده بأشد - بخواهد به جائى كه كمتر از چهار فرسخ است برود و بر گردد و دوباره در جاى أول خود ده روز بماند، از وقتى كه مىرود تا وقتى كه بر مىگردد و بعد از بر گشتن بايد