ندارد.
(مسأله 2101) كسى كه جنسى را نسيه فروخته و براى گرفتن پول آن مدتى قرار داده اگر مثلا بعد از گذشتن نصف مدت مقداري از طلب خود را كم كند و بقيه را نقد بگيرد اشكال ندارد.
معامله سلف و شرائط آن (مسأله 2102) معامله سلف آنست كه مشترى پول را بدهد كه بعد از مدتى جنس را تحويل بگيرد، و اگر بگويد أين پول را مىدهم كه مثلا بعد از شش ماه فلان جنس را بگيرم و فروشنده بگويد قبول كردم يا فروشنده پول را بگيرد و بگويد فلان جنس را فروختم كه بعد از شش ماه تحويل بدهم معامله صحيح است.
(مسأله 2103) اگر پولى را كه از جنس طلا يا نقره است سلف بفروشد و عوض آن را پول طلا يا نقره بگيرد معامله باطل است. ولى اگر جنسى يا پولى را كه از جنس طلا و نقره نيست بفروشد و عوض آن را جنس ديگر يا پول طلا يا نقره بگيرد معامله صحيح است. و احتياط مستحب آنست كه در عوض جنسى كه مىفروشد پول بگيرد و جنس ديگر نگيرد.
(مسأله 2104) معامله سلف هفت شرط دارد: (أول) خصوصياتى را كه قيمت جنس بواسطة آنها فرق مىكند معين نمايند. ولى دقت زياد هم لازم نيست همين قدر كه مردم بگويند خصوصيات آن معلوم شده كافيست. (دوم) بنابر احتياط واجب پيش از آن كه خريدار و فروشنده از هم جدا شوند خريدار تمام قيمت را به فروشنده بدهد يا به مقدار پول آن از فروشنده پولى طلب داشته بأشد كه وقت آن رسيده بأشد پس مىتواند طلب خود را بابت قيمت جنس حساب كند و أو قبول نمايد، و چنانچه مقداري از قيمت آن را بدهد اگر چه معامله نسبت به آن مقدار صحيح است ولى فروشنده مىتواند معامله را به هم بزند. (سوم) مدت را كاملا معين كنند و اگر بگويد تا أول خرمن