و هر چه خورشيد رو به مغرب مىرود سايه زيادتر مىشود، بنابر أين وقتى سايه به آخرين درجه كمي رسيد و دو مرتبه رو به زياد شدن گذاشت معلوم مىشود ظهر شرعي شده است، ولى در بعضي از شهرها مثل مكة كه گاهى موقع ظهر سايه به كلى از بين مىرود، بعد از آن كه سايه دوباره پيدا شد، معلوم مىشود ظهر شده است.
(مسأله 730) وقت نماز ظهر و عصر بعد از زوال تا غروب آفتاب است ولى چنانچه نماز عصر را عمدا قبل از نماز ظهر بخواند باطل است، مگر أين كه از آخر وقت پيش از آوردن يك نماز مجال نباشد، كه در أين فرض اگر كسى تا أين موقع نماز ظهر را نخوانده، نماز ظهر أو قضا است، و بايد نماز عصر را بخواند، و اگر كسى پيش از أين وقت اشتباها تمام نماز عصر را بيش از نماز ظهر بخواند نمازش صحيح است، و بايد آن را نماز ظهر قرار داده و چهار ركعت ديگر به قصد ما في الذمة بجا آورد.
(مسأله 731) اگر پيش از خواندن نماز ظهر، سهوا مشغول نماز عصر شود، و در بين نماز بفهمد اشتباه كرده است، بايد نيت را به نماز ظهر برگرداند يعنى نيت كند كه آنچه تا حال خوانده أم و آنچه را مشغولم و آنچه بعد مىخوانم همه نماز ظهر بأشد، و بعد از آن كه نماز را تمام كرد نماز عصر را بخواند.
وقت نماز مغرب و عشا (مسأله 732) احتياط واجب آنست كه بعد از غروب آفتاب به مقدار هشت دقيقه صبر نمايد و بعد نماز مغرب را بجا آورد.
(مسأله 733) وقت نماز مغرب و عشا تا نيمه شب امتداد دارد، ولى نماز عشا در صورتي كه با التفات، قبل از نماز مغرب خوانده شود باطل است، مگر أين كه از وقت بيش از مقدار ادأ نماز عشا نمانده بأشد، كه در أين صورت لازم است نماز عشا را قبل از نماز مغرب بخواند.
(مسأله 734) اگر كسى اشتباها نماز عشا را پيش از نماز مغرب بخواند، و بعد از نماز ملتفت شود، نمازش صحيح است، و بايد نماز مغرب را بعد از آن بجا آورد.