شرائط سر بريدن حيوان (مسأله 2608) سر بريدن حيوان چند شرط دارد:
(أول) بنابر مشهور كسى كه سر حيوان را مىبرد چه مرد بأشد چه زن بايد مسلمان بأشد و بچه مسلمان هم اگر مميز بأشد يعنى خوب و بد را بفهمد مىتواند سر حيوان را ببرد، و اما كسى كه از كفار يا از فرقه هائى است كه در حكم كفارند مانند غلات و خوارج و نواصب نمىتوانند سر حيوان را ببرند.
(دوم) سر حيوان را با چيزى ببرند كه از آهن بأشد، ولى چنانچه آهن پيدا نشود و طورى بأشد كه اگر سر حيوان را نبرند مىميرد يا ضرورتى مقتضى سر بريدنش شود با چيز تيزى كه چهار رگ آن را جدا كند مانند شيشه و سنگ تيز مىشود سر آنها را بريد.
(سوم) در موقع سر بريدن صورت و دست و پا و شكم حيوان رو به قبله بأشد، و كسى كه مىداند بايد رو به قبله سر ببرد اگر عمدا حيوان را رو به قبله نكند حيوان حرام مىشود. ولى اگر فراموش كند يا مسأله را نداند يا قبله را اشتباه كند يا نداند قبله كدام طرف است يا نتواند حيوان را رو به قبله كند اشكال ندارد. و احتياط مستحب آنست كه برنده سر (كشنده، ذابح) نيز رو به قبله بأشد.
(چهارم) وقتى مىخواهد سر حيوان را ببرد يا كارد به گلويش بگذارد به نيت سر بريدن نام خدا را ببرد و همين قدر كه بگويد بسم الله كافى است و اگر بدون قصد سر بريدن نام خدا را ببرد آن حيوان پاك نمىشود و گوشت آن هم حرام است ولى اگر از روى فراموشى نام خدا را نبرد اشكال ندارد.
(پنجم) حيوان بعد از سر بريدن حركتي بكند اگر چه مثلا چشم يا دم خود را حركت دهد يا پاى خود را به زمين زند و أين حكم در صورتي است كه زنده بودن آن حيوان در حال ذبح مشكوك بأشد و الا لزومي ندارد.