دستور سجده سهو (مسأله 1246) دستور سجده سهو أين است كه بعد از سلام نماز فورا نيت سجده سهو كند و پيشانى را بنابر أحوط بر چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد و نيز بنابر احتياط ساير مواضع سجده را روى زمين قرار دهد، و تكبير لازم نيست و أحوط أين است كه بگويد: " بسم الله و بالله السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته " بعد بايد بنشيند و دوباره به سجده رود و ذكرى را كه گفته شد بگويد و بنشيند و بعد از تشهد بگويد:
" السلام عليكم " و أولى أين است " ورحمة الله وبركاته " را اضافه كند.
قضاى سجده و تشهد فراموش شده (مسأله 1247) سجده و تشهدى را كه انسان فراموش كرده و بعد از نماز، قضاى آن را بجا مىآورد، بايد تمام شرائط نماز، مانند پاك بودن بدن و لباس و رو به قبله بودن و شرطهاى ديگر را داشته بأشد.
(مسأله 1248) اگر سجده را چند دفعه فراموش كند مثلا يك سجده از ركعت أول، و يك سجده از ركعت دوم فراموش نمايد، بايد بعد از نماز قضاى هر دو را با سجدههاى سهوى كه احتياطا براى آنها لازم است بجا آورد.
(مسأله 1249) اگر يك سجده و تشهد را فراموش كند، بنابر احتياط أول سجده را قضا نمايد، اگر چه بداند كدام أول فراموش شده است.
(مسأله 1250) اگر دو سجده از دو ركعت فراموش نمايد لازم نيست هنگام قضا مراعاة ترتيب نمايد.
(مسأله 1251) اگر بين سلام نماز و قضاى سجده يا تشهد كارى كند كه اگر عمدا يا سهوا در نماز اتفاق بيفتد نماز باطل مىشود، مثلا پشت به قبله نمايد، احتياط واجب آنست كه بعد از قضاى سجده و تشهد دوباره نماز را بخواند.