و استخوانشان قوت بگيرد شير بخورند خود و نسلشان حرام مىشوند، و در صورتي كه مقدار شير خوردن كمتر از آن بأشد لازم است استبرأ شوند و پس از آن حلال مىگردند و استبرأ آن أين است كه هفت روز از پستان بز يا گوسفند شير بخورند، و اگر حاجت به شير نداشتند هفت روز علف بخورند، و حيوان نجاست خوار نيز خوردن گوشتش حرام است و چنانچه استبرائش نمايند حلال مىشود و كيفيت استبرأ آن در مساله (223) بيان شد.
(مسأله 2647) آشاميدن شراب حرام است و در بعضي از اخبار بزرگترين گناه شمرده شده است، و اگر كسى آن را حلال بداند كافر است. از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمودند: " شراب ريشه بديها و منشأ گناهان است و كسى كه شراب مىخورد عقل خود را از دست مىدهد، و در آن موقع خدا را نمىشناسد، و از هيچ گناهى باك ندارد و احترام هيچ كس را نگه نمىدارد، و حق خويشان نزديك را رعايت نمىكند، و از زشتيهاى آشكار رو نمىگرداند و روح ايمان و خدا شناسى از بدن أو بيرون مىرود، و روح ناقص خبيثى كه از رحمت خدا دور است در أو مىماند، و خدا و فرشتگان و پيغمبران و مؤمنين أو را لعنت مىكنند، و تا چهل روز نماز أو قبول نمىشود و روز قيامت روى أو سياه است، و زبان أو از دهانش بيرون مىآيد و آب دهان أو به سينه اش مىريزد و فرياد تشنگى أو بلند است ".
(مسأله 2648) نشستن سر سفره أي كه در آن شراب مىخورند و نيز چيز خوردن از آن سفره در صورتي كه انسان يكى از آنان حساب شود بنابر احتياط حرام است.
(مسأله 2649) بر هر مسلمان واجب است مسلمان ديگرى را كه نزديك است از گرسنگى يا تشنگى بميرد نان و آب داده و أو را از مرگ نجات دهد.
آداب غذا خوردن (مسأله 2650) آداب غذا خوردن چند چيز است:
(أول) هر دو دست را پيش از غذا بشويد.