ندارد بلكه ريختن خيار و بادمجان و مانند اينها در آن اگر چه پيش از سركه شدن بأشد نيز اشكالى ندارد، مگر أين كه پيش از سركه شدن مسكر شده بأشد.
(مسأله 200) آب انگورى كه به آتش يا به خودى خود جوش بيايد حرام مىشود و اگر آن قدر به آتش بجوشد كه دو قسمت آن كم شود و يك قسمت آن بماند، حلال مىشود. و در مساله (113) گذشت كه آب انگور به جوش آمدن نجس نمىشود.
(مسأله 201) اگر دو قسمت آب انگور بدون جوش آمدن كم شود چنانچه باقيمانده آن جوش بيايد حرام است.
(مسأله 202) آب انگورى كه معلوم نيست جوش آمده يا نه حلال است ولى اگر جوش بيايد تا انسان يقين نكند كه دو قسمت آن با آتش كم شده، حلال نمىشود.
(مسأله 203) اگر مثلا در يك خوشه غوره مقداري انگور بأشد، چنانچه به آبى كه از آن خوشه گرفته مىشود، آب انگور نگويند و بجوشد خوردن آن حلال است.
(مسأله 204) اگر يك دانه انگور در چيزى كه به آتش مىجوشد بيفتد و بجوشد ومستهلك نشود، فقط خوردن آن دانه حرام است.
(مسأله 205) اگر بخواهند در چند ديگ شيره بپزند، بهتر آن است كفگيرى را كه در ديگ جوش آمده زده اند در ديگى كه جوش نيامده نزنند.
(مسأله 206) چيزى كه معلوم نيست غوره است يا انگور، اگر جوش بيايد حلال است.
6 - انتقال (مسأله 207) اگر خون بدن انسان يا خون حيواني كه خون جهنده دارد - يعنى حيواني كه وقتى رگ آن را ببرند خون از آن جستن مىكند - به بدن حيواني كه خون جهنده ندارد برود، و خون آن حيوان حساب شود پاك مىگردد و أين را انتقال گويند.
و هم چنين است حكم در ساير نجاسات، و اما خونى كه زالو از انسان مىمكد چون خون زالو به آن گفته نمىشود و مىگويند خون انسان است نجس مىباشد.