شود كه ذره أي از غائط در آن نماند، دوباره شستن لازم نيست.
(مسأله 67) با سنگ و كلوخ و پارچه و مانند اينها اگر خشك و پاك باشند مىشود مخرج غائط را تطهير كرد، و چنانچه رطوبت كمي داشته باشند كه به مخرج نرسد اشكال ندارد.
(مسأله 68) احتياط آنست كه سنگ و كلوخ يا پارچه أي كه غائط را با آن بر طرف مىكنند، سه قطعه بأشد اگر چه سه طرف يك سنگ يا سه قسمت يك پارچه نيز كافى است و اگر با آنچه كه گفته شد بر طرف نشود بايد بقدرى اضافه نمايند تا مخرج كاملا پاكيزه شود، ولى باقي ماندن ذرههاى كوچكى كه ديده نمىشوند اشكال ندارد.
(مسأله 69) پاك كردن مخرج غائط با چيزهائى كه احترام آنها لازم است مانند كاغذى كه اسم خدا و پيغمبران بر آن نوشته شده حرام است، و پاك كردن مخرج با استخوان و سرگين اشكال ندارد و مخرج با آنها پاك مىشود.
(مسأله 70) اگر شك كند كه مخرج را تطهير كرده يا نه، لازم است تطهير نمايد اگر چه عادتا هميشه بعد از بول يا غائط فورا تطهير مىكرده.
(مسأله 71) اگر بعد از نماز شك كند كه قبل از نماز مخرج را تطهير كرده يا نه در صورتي كه احتمال بدهد كه پيش از شروع به نماز ملتفت حالش بوده نمازى كه خوانده صحيح است، ولى براى نمازهاى بعدى بايد تطهير كند.
استبراء (مسأله 72) استبراء عمل مستحبى است كه مردها بعد از بيرون آمدن بول انجام مىدهند، براى آن كه يقين كنند بول در مجرى نمانده است. و آن داراى اقسامى است و بهترين آنها أين است كه بعد از قطع شدن بول اگر مخرج غائط نجس شده، أول آن را تطهير كنند بعد سه دفعه با انگشت ميانه دست چپ از مخرج غائط تا بيخ آلت بكشند و بعد انگشت شست را روى آلت و انگشت پهلوى شست را زير آن بگذارند