اتفاق بيفتد نماز را باطل مىكند، مثلا پشت به قبله كرده، نمازش باطل است و اگر كارى كه عمدى و سهوى آن نماز را باطل مىكند انجام نداده بايد فورا مقداري را كه فراموش كرده بجا آورد و براى زيادى سلام دو سجده سهو بنمايد.
(مسأله 1266) هر گاه بعد از سلام نماز عملي انجام دهد كه اگر در نماز عمدا يا سهوا اتفاق بيفتد نماز را باطل مىكند، مثلا پشت به قبله نمايد و بعد يادش بيايد كه دو سجده آخر را بجا نياورده، نمازش باطل است و هم چنين است بنابر احتياط واجب اگر پيش از انجام كارى كه نماز را باطل مىكند، يادش بيايد.
(مسأله 1267) اگر بفهمد نماز را پيش از وقت خوانده، بايد دوباره بخواند، و اگر وقت گذشته قضا نمايد و اگر بفهمد كه نماز را پشت به قبله بجا آورده، در صورتي كه پيش از گذشتن وقت بأشد دوباره بخواند، ولى اگر بعد از گذشتن وقت بأشد قضا ندارد و اگر بفهمد كه نماز را به طرف چپ يا راست قبله خوانده چنانچه از بين مشرق و مغرب تجاوز نكرده بأشد نمازش صحيح است مگر أين كه أين عمل به جهت ندانستن حكم شرعي بوده بأشد.
نماز مسافر مسافر بايد نماز ظهر و عصر و عشا را با هشت شرط شكسته بجا آورد يعنى دو ركعت بخواند:
شرط أول - آن كه سفر أو كمتر از هشت فرسخ شرعي نباشد، و فرسخ شرعي مقداري كمتر از پنج كيلومتر و نيم است.
(مسأله 1268) كسى كه رفتن و برگشتن أو هشت فرسخ است، چنانچه رفتن و هم چنين برگشتنش كمتر از چهار فرسخ نباشد، بايد نماز را شكسته بخواند، بنابر أين اگر رفتن سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ، يا به عكس بأشد بنابر احتياط واجب بايد نماز را هم شكسته و هم تمام بخواند.