(مسأله 1605) سر فرو بردن در غير آب از چيزهاى روان مانند شير به روزه ضرري ندارد بلكه أظهر أين است كه فرو بردن سر در آب مضاف نيز روزه را باطل نمىكند اگر چه أحوط ترك است.
(مسأله 1606) اگر روزه دار بي اختيار در آب بيفتد و آب تمام سر أو را بگيرد، يا فراموش كند كه روزه است و سر در آب فرو برد روزه أو باطل نمىشود.
(مسأله 1607) اگر به خيال أين كه آب سر أو را نمىگيرد خود را در آب بيندازد و آب تمام سر أو را بگيرد روزه اش اشكال ندارد.
(مسأله 1608) اگر فراموش كند كه روزه است و سر را در آب فرو برد يا ديگرى به زور سر أو را در آب فرو برد چنانچه در زير آب يادش بيايد كه روزه است يا آن كس دست بردارد بايد فورا سر را بيرون آورد و چنانچه بيرون نياورد روزه اش باطل مىشود.
(مسأله 1609) اگر فراموش كند كه روزه است و به نيت غسل سر را در آب فرو برد روزه و غسل أو هر دو صحيح است.
(مسأله 1610) اگر بداند كه روزه است و عمدا براى غسل سر را در آب فرو برد چنانچه روزه رمضان بأشد روزه و غسل أو هر دو باطل است و اگر روزه واجبي بأشد كه وقت معينى دارد روزه اش باطل و ظاهرا غسلش صحيح است ولى سزاوار است احتياط را ترك ننمايد. و اما اگر روزه مستحب بأشد يا روزه واجبي بأشد كه مثل روزه كفاره وقت معينى ندارد غسل أو صحيح و روزه اش باطل مىباشد.
(مسأله 1611) اگر براى آن كه كسى را از غرق شدن نجات دهد سر را در آب فرو برد اگر چه نجات دادن أو واجب بأشد بنابر احتياط واجب روزه اش باطل مىشود.
7 - باقيماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح (مسأله 1612) اگر جنب عمدا در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نكند روزه اش باطل است و كسى كه وظيفه اش تيمم است و عمدا تيمم ننمايد روزه اش نيز باطل است. و حكم قضاى ماه رمضان بعدا خواهد آمد.