هيچ طرف موافق احتياط نباشد جايز است به يكى از دو طرفي كه احتمال مىدهد عمل نمايد و نماز را تمام كند ولى بعد از نماز بايد مسأله را بپرسد كه اگر نمازش باطل بوده، دوباره بخواند، و اگر صحيح بوده اعاده لازم نيست.
(مسأله 751) اگر وقت نماز وسعت دارد و طلبكار هم طلب خود را مطالبه مىكند، در صورتي كه ممكن است، بايد أول قرض خود را بدهد، بعد نماز بخواند، و هم چنين است اگر كار واجب ديگرى كه بايد فورا آن را بجا آورد پيش آيد مثلا ببيند مسجد نجس است بايد أول مسجد را تطهير كند، بعد نماز بخواند، و چنانچه در هر دو صورت أول نماز بخواند معصيت كرده، ولى نماز أو صحيح است.
نمازهائى كه بايد به ترتيب خوانده شود (مسأله 752) انسان بايد نماز عصر را بعد از نماز ظهر، و نماز عشأ را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمدا نماز عصر را پيش از نماز ظهر، و نماز عشأ را پيش از نماز مغرب بخواند باطل است.
(مسأله 753) اگر به نيت نماز ظهر مشغول نماز شود، و در بين نماز يادش بيايد كه نماز ظهر را خوانده است، نمىتواند نيت را به نماز عصر برگرداند، بلكه بايد نماز را بشكند و نماز عصر را بخواند، و همين طور است در نماز مغرب و عشاء.
(مسأله 754) اگر در بين نماز عصر يقين كند كه نماز ظهر را نخوانده است و نيت را به نماز ظهر برگرداند، چنانچه يادش بيايد كه نماز ظهر را خوانده بوده، بايد نيت را به نماز عصر برگرداند و نماز را تمام كند.
(مسأله 755) اگر در بين نماز عصر شك كند كه نماز ظهر را خوانده يا نه بايد نيت را به نماز ظهر برگرداند، ولى اگر وقت بقدرى كم است كه بعد از تمام شدن نماز، آفتاب غروب مىكند و براى يك ركعت از نماز هم مجال نيست بايد به نيت نماز عصر نماز را تمام كند.