و زكات آن دو شتريست كه داخل سال چهارم شده باشند (دوازدهم) صد و بيست و يك شتر و بالاتر از آنست كه بايد يا چهل تا چهل تا حساب كند و براى هر چهل تا يك شترى بدهد كه داخل سال سوم شده بأشد يا پنجاه تا پنجاه تا حساب كند و براى هر پنجاه تا يك شترى بدهد كه داخل سال چهارم شده بأشد و يا با چهل و پنجاه حساب كند ولى در هر صورت بايد طورى حساب كند كه چيزى باقي نماند يا اگر چيزى باقي مىماند از نه تا بيشتر نباشد مثلا اگر (140) شتر دارد بايد براى صدتا دو شترى كه داخل سال چهارم شده، و براى چهل تا يك شترى كه داخل سال سوم شده بدهد.
و شترى كه در زكات داده مىشود بايد مادة بأشد.
(مسأله 1904) زكات ما بين دو نصاب واجب نيست پس اگر شماره شترهائى كه دارد از نصاب أول كه پنج است بگذرد تا به نصاب دوم كه ده تا است نرسيده بأشد فقط بايد زكات پنج تاى آن را بدهد و هم چنين است حال در نصابهاى بعد.
نصاب گاو (مسأله 1905) گاو دو نصاب دارد: نصاب أول آن سى تا است وقتى كه شماره گاو به سى رسيد اگر شرائطى را كه گفته شد داشته بأشد بايد يك گوساله أي كه داخل سال دوم شده از بابت زكات بدهد. و نصاب دوم آن چهل است و زكات آن يك گوساله مادة ايست كه داخل سال سوم شده بأشد. و زكات ما بين سى و چهل واجب نيست مثلا كسى كه سى و نه گاو دارد فقط بايد زكات سى تاى آنها را بدهد و نيز اگر از چهل گاو زيادتر داشته بأشد تا به شصت نرسيده فقط بايد زكات چهل تاى آن را بدهد و بعد از آن كه به شصت رسيد چون دو برابر نصاب أول را دارد بايد دو گوساله أي كه داخل سال دوم شده بدهد و هم چنين هر چه بالا رود بايد يا سى تا سى تا حساب كند يا چهل تا چهل تا يا سى و چهل حساب نمايد و زكات آن را بدستورى كه گفته شد بدهد ولى بايد طورى حساب كند كه چيزى باقي نماند يا اگر چيزى باقي مىماند از نه تا بيشتر نباشد مثلا اگر