را در آن بريزد، يا آب باران از ناودان هنگام باريدن در آن جارى شود، در تمام أين صور چنانچه تغيير آن از بين برود پاك مىشود، ولى بايد آب باران يا كر يا جارى با آن مخلوط گردد.
(مسأله 53) اگر چيز نجسى را در كر يا جارى تطهير نمايند در شستنى كه با آن پاك مىگردد آبى كه بعد از بيرون آوردن از آن مىريزد پاك است.
(مسأله 54) آبى كه پاك بوده و معلوم نيست نجس شده يا نه پاك است و آبى كه نجس بوده و معلوم نيست پاك شده يا نه نجس است.
(مسأله 55) نيمخورده سگ و خوك و كافر غير كتابي بلكه كتابي نيز بنابر احتياط واجب نجس و خوردن آن حرام است. و نيمخورده حيوانات حرام گوشت پاك، و خوردن آن نسبت به غير گربه مكروه مىباشد.
احكام تخلى (مسأله 56) واجب است انسان وقت تخلى و مواقع ديگر عورت خود را از كساني كه مكلفند، اگر چه مثل خواهر و مادر با أو محرم باشند، و هم چنين از ديوانه و بچههاى مميز - كه خوب و بد را مىفهمند - بپوشاند، ولى زن و شوهر و كساني كه در حكم آنها هستند مثل كنيز و مالكش لازم نيست عورت خود را از يكديگر بپوشانند.
(مسأله 57) لازم نيست با چيز مخصوصى عورت خود را بپوشاند، و اگر مثلا با دست هم آن را بپوشاند كافيست.
(مسأله 58) موقع تخلى بنابر احتياط واجب بايد طرف جلوى بدن يعنى شكم و سينه رو به قبله و پشت به قبله نباشد.
(مسأله 59) اگر موقع تخلى طرف جلوى بدن كسى رو به قبله يا پشت به قبله بأشد، و عورت خود را از قبله برگرداند كفايت نمىكند، و اگر جلو بدن أو رو به قبله يا پشت به قبله نباشد، احتياط واجب آنست كه عورت را رو به قبله يا پشت به قبله ننمايد.