(مسأله 1468) كسى كه اشتباها پيش از امام سر از سجده برداشته هر گاه به سجده بر گردد و معلوم شود امام قبلا سر برداشته است نمازش صحيح است ولى اگر در هر دو سجده أين اتفاق بيفتد نمازش باطل است.
(مسأله 1469) اگر اشتباها سر از ركوع يا سجده بردارد و سهوا يا به خيال أين كه به امام نمىرسد به ركوع يا سجده نرود جماعت و نمازش صحيح است.
(مسأله 1470) اگر سر از سجده بردارد و ببيند امام در سجده است چنانچه به خيال أين كه سجده أول امام است به قصد أين كه با امام سجده كند به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده، سجده دوم أو حساب مىشود، و اگر به خيال أين كه سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد سجده أول امام بوده بايد به قصد أين كه با امام سجده كند تمام كند و دوباره با امام به سجده رود.
(مسأله 1471) اگر سهوا پيش از امام به ركوع رود احتياط واجب آنست كه بعد از گفتن ذكر برگردد و دوباره با امام ركوع كند و لازم نيست ذكر بگويد و اگر عمدا بر نگردد جماعتش باطل و صحت نمازش محل اشكال است.
(مسأله 1472) اگر سهوا پيش از امام به سجده رود احتياط واجب آنست كه بعد از گفتن ذكر برگردد و دوباره با امام سجده كند و لازم نيست ذكر بگويد و چنانچه عمدا بر نگردد جماعتش باطل و صحت نمازش محل اشكال است.
(مسأله 1473) اگر امام در ركعتي كه قنوت ندارد اشتباها قنوت بخواند يا در ركعتي كه تشهد ندارد اشتباها مشغول خواندن تشهد شود مأموم نبايد قنوت و تشهد را بخواند ولى نمىتواند پيش از امام به ركوع رود يا پيش از ايستادن امام بايستد بلكه بايد صبر كند تا قنوت و تشهد امام تمام شود و بقيه نماز را با أو بخواند.
وظيفه امام و مأموم در نماز جماعت (مسأله 1474) بنابر احتياط واجب اگر مأموم يك مرد بأشد قدرى عقب تر طرف راست امام بايستد و اگر يك يا چند زن بأشد پشت سر امام بايستد و اگر يك مرد