كند و آن نماز را بخواند، و در صورتي كه نخواند لازم است قضا نمايد.
(مسأله 478) اگر زن بعد از پاك شدن از حيض شك كند كه براى نماز وقت دارد يا نه، احتياط آن است كه نمازش را بخواند.
(مسأله 479) اگر به خيال أين كه به اندازه تهيه مقدمات نماز و خواندن يك ركعت وقت ندارد نماز نخواند، و بعد بفهمد وقت داشته، بايد قضاى آن نماز را بجا آورد.
(مسأله 480) مستحب است زن حايض در وقت نماز خود را از خون پاك نمايد و پنبه و دستمال را عوض كند و وضو بگيرد، و اگر نمىتواند وضو بگيرد تيمم نمايد و در جاى نماز رو به قبله بنشيند و مشغول ذكر و دعا و صلوات شود.
(مسأله 481) خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جايى از بدن را به ما بين خطهاى قرآن، و نيز خضاب كردن به حنا (حنا بستن) و مانند آن، براى حايض مكروه است.
اقسام زنهاى حايض (مسأله 482) زنهاى حايض بر شش قسمند:
أول: صاحب عادت وقتيه و عدديه، و آن زنى است كه دو ماه پشت سر هم در وقت معين خون حيض ببيند و شماره روزهاى حيض أو هم در هر دو ماه يك اندازه بأشد، مثل آن كه دو ماه پشت سر هم از أول ماه تا هفتم خون ببيند.
دوم: صاحب عادت وقتيه و آن زنيست كه دو ماه پشت سر هم در وقت معين خون حيض ببيند، ولى شماره روزهاى حيض أو در هر دو ماه يك اندازه نباشد، مثلا دو ماه پشت سر هم از روز أول ماه خون ببيند ولى ماه أول روز هفتم و ماه دوم روز هشتم از خون پاك شود.
سوم: صاحب عادت عدديه و آن زنى است كه شماره روزهاى حيض أو در دو ماه پشت سر هم به يك اندازه بأشد، ولى وقت ديدن آن دو خون يكى نباشد، مثل آن كه