احكام نجاسات (مسأله 135) نجس كردن خط و ورق قرآن در صورتي كه مستلزم هتك بأشد بي اشكال حرام است و اگر نجس شود بايد فورا آن را آب بكشند، بلكه بنابر احتياط واجب در غير فرض هتك نيز نجس كردن آن حرام و آب كشيدن واجب است.
(مسأله 136) اگر جلد قرآن نجس شود در صورتي كه بي احترامى به قرآن بأشد بايد آن را آب بكشند.
(مسأله 137) گذاشتن قرآن روى عين نجس مانند خون و مردار، اگر چه آن عين نجس خشك بأشد حكم نجس كردن آن را دارد.
(مسأله 138) نوشتن قرآن با مركب نجس اگر چه يك حرف آن بأشد حكم نجس كردن آن را دارد، و اگر نوشته شود بايد آن را آب بكشند يا به واسطه تراشيدن و مانند آن كارى كنند كه از بين برود.
(مسأله 139) در صورتي كه دادن قرآن به كافر مستلزم هتك بأشد حرام و گرفتن قرآن از أو واجب است.
(مسأله 140) اگر ورق قرآن يا چيزى كه احترام آن لازم است، مثل كاغذى كه اسم خدا يا پيامبر (صلى الله عليه وآله) يا امام (عليه السلام) بر آن نوشته شده، در مستراح بيفتد بيرون آوردن و آب كشيدن آن اگر چه خرج داشته بأشد واجب است. و اگر بيرون آوردن آن ممكن نباشد، بايد به آن مستراح نروند تا يقين كنند آن ورق پوسيده است، و نيز اگر تربت در مستراح بيفتد و بيرون آوردن آن ممكن نباشد بايد تا وقتى كه يقين نكرده اند كه به كلى از بين رفته به آن مستراح نروند.
(مسأله 141) خوردن و آشاميدن چيز متنجس حرام است، و هم چنين است بنابر احتياط خوراندن آن به ديگرى، و در خوراندن آن به طفل يا ديوانه أظهر جواز است، و اگر خود طفل يا ديوانه غذاى نجس را بخورد يا با دست نجس غذا را نجس كند