جنس را تحويل مىدهم چون مدت كاملا معلوم نشده معامله أو باطل است. (چهارم) وقتى را براى تحويل جنس معين كنند كه در آن وقت جنس بقدرى كمياب نباشد كه فروشنده نتواند آن را تحويل دهد. (پنجم) جاى تحويل جنس معين بأشد و لازم نيست در قرارداد نام آن برده شود حتى اگر از قرائن جاى آن معلوم بأشد لازم نيست اسم آنجا را ببرند. (ششم) وزن يا پيمانه آن را معين كنند و جنسى را هم كه معمولا با ديدن معامله مىكنند اگر سلف بفروشند اشكال ندارد ولى بايد مثل بعضي از اقسام گردو و تخم مرغ تفاوت افراد آن بقدرى كم بأشد كه مردم به آن اهميت ندهند. (هفتم) چيزى را كه مىفروشند چنانچه از اجناسى بأشد كه با وزن يا پيمانه فروخته مىشوند عوض آن از آن جنس نباشد مثلا گندم را به گندم سلفا نمىتوان فروخت.
احكام معامله سلف (مسأله 2105) انسان نمىتواند جنسى را كه سلف خريده پيش از تمام شدن مدت به غير فروشنده اش بفروشد. و بعد از تمام شدن مدت اگر چه آن را تحويل نگرفته بأشد فروختن آن اشكال ندارد. ولى فروختن غله مانند گندم و جو و ساير اجناسى كه با وزن يا پيمانه فروخته مىشود پيش از تحويل گرفتن آن جائز نيست مگر أين كه به همان قيمت بفروشد.
(مسأله 2106) در معامله سلف اگر فروشنده جنسى را كه قرار داد كرده در موعدش بدهد مشترى بايد قبول كند. و نيز اگر بهتر از آنچه قرار گذاشته بدهد و طورى بأشد كه از همان جنس حساب شود مشترى بايد قبول نمايد.
(مسأله 2107) اگر جنسى را كه فروشنده مىدهد پست تر از جنسى بأشد كه قرار داد كرده، مشترى مىتواند قبول نكند.
(مسأله 2108) اگر فروشنده بجاى جنسى كه قرار داد كرده جنس ديگرى بدهد، در صورتي كه مشترى راضى شود اشكال ندارد.