عقد أو صحيح است، و براى آن كه نمىدانسته، حقي به شوهر پيدا نمىكند.
(مسأله 2443) زنى كه صيغه شده چنانچه بدون اجازه شوهر از خانه بيرون برود و بواسطة بيرون رفتن حق شوهر از بين مىرود، بيرون رفتن أو حرام است، و بنابر احتياط در صورتي كه حق شوهر از بين نرود بدون اجازه أو از خانه بيرون نرود.
(مسأله 2444) اگر زنى مردى را وكيل كند كه به مدت و مبلغ معين أو را براى خود صيغه نمايد چنانچه مرد أو را به عقد دائم خود در آورد يا به غير از مدت يا مبلغى كه معين شده أو را صيغه كند وقتى آن زن فهميد اگر اجازه نمايد آن عقد صحيح و گر نه باطل است.
(مسأله 2445) براى محرم شدن مىتواند پدر يا جد پدرى دختر نا بالغ خود را يك ساعت يا بيشتر به عقد كسى در آورد، ولى بايد آن عقد براى دختر نفعي داشته بأشد، و اما اگر براى پسر نا بالغ جهت محرم شدن در زماني كه بطور كلى قابليت استمتاع نداشته بأشد زنى را عقد نمايند محل اشكال است.
(مسأله 2446) اگر پدر يا جد پدرى طفل خود را كه در محل ديگرى است و نمىداند زنده است يا مرده براى محرم شدن به عقد كسى در آورد، در صورتي كه مدت زوجيت قابل بأشد كه به معقوده استمتاع شود، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل مىشود، و چنانچه بعدا معلوم شود كه در موقع عقد آن دختر زنده نبوده عقد باطل است، و كساني كه بواسطة عقد ظاهرا محرم شده بودند نا محرمند.
(مسأله 2447) اگر مرد مدت صيغه زن را ببخشد چنانچه با أو نزديكى كرده بايد تمام چيزى را كه قرار گذاشته به أو بدهد، و اگر نزديكى نكرده واجب است نصف مهر را بدهد، و احتياط مستحب آنست كه تمام مهر را بدهد.
(مسأله 2448) مرد مىتواند زنى را كه صيغه أو بوده و هنوز عده اش تمام نشده به عقد دائم خود در آورد يا أين كه دوباره صيغه نمايد.