(مسأله 2203) اگر پيش از آن كه مدت اجاره تمام شود ملك را به مستأجر بفروشد اجاره به هم نمىخورد. و مستأجر بايد مال الاجاره را بدهد و هم چنين است اگر آن را به ديگرى بفروشد.
(مسأله 2204) اگر پيش از ابتداى مدت اجاره ملك بطورى خراب شود كه هيچ قابل استفاده نباشد، يا قابل استفاده أي كه شرط كرده اند نباشد اجاره باطل مىشود، و پولى كه مستأجر به صاحب ملك داده به أو بر مىگردد. و اگر طورى بأشد كه بتواند استفاده مختصرى از آن ببرد مىتواند اجاره را به هم بزند.
(مسأله 2205) اگر ملكي را اجاره كند و بعد از گذشتن مقداري از مدت اجاره بطورى خراب شود كه هيچ قابل استفاده نباشد يا قابل استفاده أي كه شرط كرده اند نباشد، اجاره مدتى كه باقيمانده باطل مىشود، و مىتواند اجاره مدت گذشته را به هم بزند و " اجرت المثل " يعنى اجرت معمولى آن مدت را بدهد.
(مسأله 2206) اگر خانه أي را كه مثلا دو اطاق دارد اجاره دهد و يك اطاق آن خراب شود چنانچه فورا آن را بسازد و هيچ مقداري از استفاده آن از بين نرود اجاره باطل نمىشود، و مستأجر هم نمىتواند اجاره را به هم بزند، ولى اگر ساختن آن بقدرى طول بكشد كه مقداري از استفاده مستأجر از بين برود اجاره به آن مقدار باطل مىشود و مستأجر مىتواند اجاره تمام مدت را به هم بزند و براى استفاده أي كه كرده " اجرت المثل " بدهد.
(مسأله 2207) اگر اجاره دهنده يا مستأجر بميرد اجاره باطل نمىشود، ولى اگر خانه مال اجاره دهنده نباشد مثلا شخصي وصيت كرده بأشد كه تا زنده است منفعت خانه مال أو بأشد چنانچه زيد آن خانه را اجاره دهد و پيش از تمام شدن مدت اجاره بميرد اجاره آن خانه تا زمان فوت زيد صحيح و از آن به بعد باطل است، و اگر مالك فعلى آن اجاره را امضا كند صحيح مىشود و مال الاجاره مدتى كه بعد از مردن اجاره دهنده باقي مانده به مالك فعلى بر مىگردد.
(مسأله 2208) اگر صاحب كار بنا را وكيل كند كه براى أو كارگر بگيرد چنانچه بنا