پس چنانچه اجازه نكند مىتواند عين مالش را و در صورت تلف عين، عوض مالش را بگيرد.
(مسأله 2145) شريكي كه با سرمايه شركت معامله مىكند اگر زيادة روى ننمايد، و در نگهدارى سرمايه كوتاهى نكند و اتفاقا مقداري از آن يا تمام آن تلف شود ضامن نيست.
(مسأله 2146) شريكي كه با سرمايه شركت معامله مىكند اگر بگويد سرمايه تلف شده و پيش حاكم شرع قسم بخورد بايد حرف أو را قبول كرد.
(مسأله 2147) اگر تمام شريكها از اجازه أي كه براى تصرف در مال يكديگر داده اند بر گردند هيچ كدام نمىتوانند در مال شركت تصرف كنند، و اگر يكى از آنان از اجازه خود بر گردد شريكهاى ديگر حق تصرف ندارند، ولى كسى كه از اجازه خود بر گشته مىتواند در مال شركت تصرف كند.
(مسأله 2148) هر وقت يكى از شريكها تقاضا كند كه سرمايه شركت را قسمت كنند، اگر چه شركت مدت داشته بأشد بايد ديگران قبول نمايند مگر آن كه تقسيم، ضرر قابل توجهى بر شركا داشته بأشد.
(مسأله 2149) اگر يكى از شريكها بميرد يا ديوانه يا بيهوش شود شريكهاى ديگر نمىتوانند در مال شركت تصرف كنند و هم چنين است اگر يكى از آنان سفيه شود يعنى مال خود را در كارهاى بيهوده مصرف نمايد.
(مسأله 2150) اگر شريك چيزى را نسيه براى خود بخرد نفع و ضررش مال أو است ولى اگر براى شركت بخرد و شريك ديگر اجازه نمايد مثلا بگويد به آن معامله راضى هستم نفع و ضررش مال هر دوى آنان است.
(مسأله 2151) اگر با سرمايه شركت معامله أي كنند بعد بفهمند شركت باطل بوده، در صورتي كه بگويند به آن معامله راضى هستيم معامله صحيح و گر نه باطل مىباشد.
و در صورت باطل بودن شركت هر كدام آنان كه براى شركت كارى كرده است اگر به قصد مجانى كار نكرده بأشد گرفتن مزد زحمتهاى خود به اندازه معمولى با حفظ نسبت از شريكهاى ديگر محل اشكال است