كه نماز را تمام كرده و دوباره بخواند.
دهم - از مبطلات نماز، خوردن و آشاميدن است، كه اگر در نماز طورى بخورد يا بياشامد كه نگويند نماز مىخواند، عمدا بأشد يا از روى فراموشى نمازش باطل مىشود، ولى كسى كه مىخواهد روزه بگيرد، اگر پيش از اذان صبح نماز مستحبى بخواند و تشنه بأشد، چنانچه بترسد كه اگر نماز را تمام كند صبح شود، در صورتي كه آب روبروى أو در دو سه قدمي بأشد مىتواند در بين نماز آب بياشامد اما بايد كارى كه نماز را باطل مىكند، مثل رو گرداندن از قبله انجام ندهد.
(مسأله 1150) اگر به واسطه خوردن يا آشاميدن عمدى، موالات نماز به هم بخورد يعنى طورى شود كه نگويند نماز را پشت سر هم مىخواند، بنابر احتياط واجب بايد نماز را دوباره بخواند.
(مسأله 1151) اگر در بين نماز، غذائى را كه در دهان يا لأي دندانها مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمىشود، و نيز اگر قند يا شكر و مانند اينها در دهان مانده بأشد و در حال نماز كم كم آب شود و فرو رود اشكال ندارد.
يازدهم - از مبطلات نماز، شك در ركعتهاى نماز دو ركعتي يا سه ركعتي، يا در دو ركعت أول نمازهاى چهار ركعتي است، در صورتي كه نمازگزار در حال شك باقي بأشد به تفصيلي كه خواهد آمد.
دوازدهم - از مبطلات نماز آنست كه ركن نماز را عمدا يا سهوا كم كند، يا چيزى را كه ركن نيست عمدا كم نمايد يا به قصد جزئيت چيزى را عمدا زياد كند و هم چنين است بنابر احتياط واجب اگر ركوع يا سجده را به غير قصد جزئيت عمدا در نماز زياد كند يا ركنى را مثل ركوع يا دو سجده از يك ركعت سهوا زياد كند و اما زياد كردن تكبيرة الاحرام سهوا مبطل نماز نيست.
(مسأله 1152) اگر بعد از نماز شك كند كه در بين نماز كارى كه نماز را باطل مىكند انجام داده يا نه، نمازش صحيح است.