آنها نجس شود، چنانچه نجس ماندن آن بي احترامى بأشد تطهير آن واجب است، بلكه احتياط مستحب آنست كه اگر بي احترامى هم نباشد آن را تطهير كنند.
(مسأله 900) اگر حصير مسجد نجس شود، بنابر احتياط بايد آن را آب بكشند، ولى چنانچه نجاست حصير بي احترامى به مسجد بأشد و به واسطه آب كشيدن، خراب مىشود، و بريدن جاى نجس بهتر بأشد، بايد آن را ببرند.
(مسأله 901) بردن عين نجس و متنجس در مسجد اگر بي احترامى به مسجد بأشد حرام است، بلكه احتياط مستحب آنست كه اگر بي احترامى هم نباشد عين نجس را در مسجد نبرند.
(مسأله 902) اگر مسجد را براى روضه خوانى چادر بزنند و فرش كنند و سياهى بكوبند و أسباب چاى در آن ببرند، در صورتي كه أين كارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود اشكال ندارد.
(مسأله 903) احتياط مستحب أين است كه مسجد را به طلا و صورت چيزهائى كه مثل انسان و حيوان روح دارد زينت نكنند.
(مسأله 904) اگر مسجد خراب هم شود نمىتوانند آن را بفروشند، يا داخل ملك و جاده نمايند.
(مسأله 905) فروختن در و پنجره و چيزهاى ديگر مسجد حرام است و اگر مسجد خراب شود، بايد اينها را صرف تعمير همان مسجد كنند، و چنانچه به درد آن مسجد نخورد، بايد در مسجد ديگر مصرف شود، ولى اگر به درد مسجدهاى ديگر هم نخورد، مىتوانند آن را بفروشند و پول آن را اگر ممكن است صرف تعمير همان مسجد، و اگر نه صرف تعمير مسجد ديگر نمايند.
(مسأله 906) ساختن مسجد و تعمير مسجدى كه نزديك به خرابى مىباشد مستحب است و اگر مسجد طورى خراب شود كه تعمير آن ممكن نباشد، مىتوانند آن را خراب كنند و دو باره بسازند، بلكه اگر خراب هم نشده بأشد ولى مردم احتياج به مسجد بزرگترى داشته باشند و رآه ديگرى غير از توسعه آن نباشد مىتوانند آن را خراب كرده