معامله صحيح است، چون واقعا دو نفر بالغ با يكديگر معامله كرده اند، ولى بايد فروشنده و خريدار يقين يا اطمينان داشته باشند كه طفل جنس يا پول را به صاحب آن مىرساند.
(مسأله 2075) اگر از بچه نا بالغ در صورتي كه معامله با أو صحيح نيست چيزى بخرد يا چيزى به أو بفروشد بايد جنس يا پولى را كه از أو گرفته در صورتي كه مال خود بچه بأشد به ولى أو، و اگر مال ديگرى بوده به صاحب آن بدهد، يا از صاحبش رضايت بخواهد. و اگر صاحب آن را نمىشناسد و براى شناختن أو هم وسيله أي ندارد بايد چيزى را كه از بچه گرفته از طرف صاحب آن بابت مظالم به فقير بدهد.
(مسأله 2076) اگر كسى با بچه مميز در صورتي كه معامله با أو صحيح نيست معامله كند و جنس يا پولى كه به بچه داده از بين برود، ظاهر أين است كه مىتواند از بچه بعد از بلوغش يا از ولى أو مطالبه نمايد، و اگر بچه مميز نباشد حق مطالبه ندارد.
(مسأله 2077) اگر خريدار يا فروشنده را به معامله مجبور كنند چنانچه بعد از معامله راضى شود مثلا بگويد راضى هستم معامله صحيح است. ولى احتياط مستحب آنست كه دوباره صيغه معامله را بخوانند.
(مسأله 2078) اگر انسان مال كسى را بدون اجازه أو بفروشد چنانچه صاحب مال به فروختن آن راضى نشود و اجازه نكند معامله باطل است.
(مسأله 2079) پدر و جد پدرى طفل و نيز وصى پدر و وصى جد پدرى مىتوانند مال طفل را بفروشند، و مجتهد عادل هم در صورتي كه ضرورت اقتضا كند مىتواند مال ديوانه يا طفل يتيم يا مال كسى را كه غائب است بفروشد.
(مسأله 2080) اگر كسى مالى را غصب كند و بفروشد و بعد از فروش صاحب مال معامله را اجازه كند، معامله صحيح است، و چيزى را كه غصب كننده به مشترى داده و منفعتهاى آن بنابر أقوى از موقع اجازه ملك مشترى است، و چيزى را كه مشترى داده و منفعتهاى آن بنابر أقوى از موقع اجازه ملك كسى است كه مال أو را غصب كرده اند.