(مسأله 2018) گندم يا چيز ديگرى را كه براى فطره مىدهد بايد به جنس ديگر يا خاك مخلوط نباشد، و چنانچه مخلوط بأشد اگر خالص آن به يك صاع كه تقريبا سه كيلو است برسد يا آنچه مخلوط شده بقدرى كم بأشد كه قابل اعتنا نباشد اشكال ندارد.
(مسأله 2019) اگر فطره را از چيز معيوب بدهد بنابر احتياط واجب كافى نيست.
(مسأله 2020) كسى كه فطره چند نفر را مىدهد لازم نيست همه را از يك جنس بدهد مثلا اگر فطره بعضي را گندم و فطره بعض ديگر را جو بدهد كافيست.
(مسأله 2021) كسى كه نماز عيد فطر مىخواند بنابر احتياط واجب بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد. ولى اگر نماز عيد نمىخواند مىتواند دادن فطره را تا ظهر تأخير بيندازد.
(مسأله 2022) اگر به نيت فطره مقداري از مال خود را كنار بگذارد و تا ظهر روز عيد به مستحق ندهد، هر وقت آن را مىدهد نيت فطره نمايد.
(مسأله 2023) اگر موقعى كه دادن زكات فطره واجب است فطره را ندهد و كنار هم نگذارد بعدا بنابر احتياط بدون أين كه نيت ادا و قضا كند فطره را بدهد.
(مسأله 2024) اگر فطره را كنار بگذارد نمىتواند آن را براى خودش بردارد و مالى ديگر را براى فطره بگذارد.
(مسأله 2025) اگر انسان مالى داشته بأشد كه قيمتش از فطره بيشتر است، چنانچه فطره را ندهد و نيت كند كه مقداري از آن مال براى فطره بأشد اشكال دارد.
(مسأله 2026) اگر مالى را كه براى فطره كنار گذاشته از بين برود چنانچه دسترسى به فقير داشته و دادن فطره را تأخير انداخته بايد عوض آن را بدهد، و اگر دسترسى به فقير نداشته ضامن نيست.
(مسأله 2027) اگر در محل خودش مستحق پيدا شود احتياط واجب آنست كه فطره را بجاى ديگر نبرد و اگر بجاى ديگر ببرد و تلف شود بايد عوض آن را بدهد.