روزه مستحبى بگيرد و چنانچه فراموش كند و روزه مستحبى بگيرد در صورتي كه پيش از ظهر يادش بيايد روزه مستحبى أو به هم مىخورد و مىتواند نيت خود را به روزه واجب برگرداند و اگر بعد از ظهر ملتفت شود روزه أو باطل است و اگر بعد از مغرب يادش بيايد روزه اش صحيح است.
(مسأله 1557) اگر غير از روزه ماه رمضان روزه معين ديگرى بر انسان واجب بأشد مثلا نذر كرده بأشد كه روز معينى را روزه بگيرد چنانچه عمدا تا اذان صبح نيت نكند روزه اش باطل است. و اگر نداند كه روزه آن روز بر أو واجب است يا فراموش كند و پيش از ظهر يادش بيايد چنانچه كارى كه روزه را باطل مىكند انجام نداده بأشد و نيت كند روزه أو صحيح و اگر نه باطل مىباشد.
(مسأله 1558) اگر براى روزه واجب غير معينى مثل روزه كفاره عمدا تا نزديك ظهر نيت نكند اشكال ندارد. بلكه اگر پيش از نيت تصميم داشته بأشد كه روزه نگيرد يا ترديد داشته بأشد كه بگيرد يا نه، چنانچه كارى كه روزه را باطل مىكند انجام نداده بأشد و پيش از ظهر نيت كند. روزه أو صحيح است.
(مسأله 1559) اگر در ماه رمضان پيش از ظهر كافر مسلمان شود لازم نيست بقيه روز را امساك نمايد.
(مسأله 1560) اگر در وسط روز ماه رمضان پيش از ظهر يا بعد از آن مريض خوب شود روزه آن روز بر أو واجب نيست هر چند تا آن وقت كارى كه روزه را باطل مىكند انجام نداده بأشد.
(مسأله 1561) روزى را كه انسان شك دارد آخر شعبان است يا أول رمضان، واجب نيست روزه بگيرد. و اگر بخواهد روزه بگيرد نمىتواند نيت روزه رمضان كند يا نيت كند كه اگر رمضان است روزه رمضان و اگر رمضان نيست روزه قضا يا مانند آن بأشد بلكه بايد نيت روزه قضا و مانند آن بنمايد و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده از رمضان حساب مىشود. ولى در صورتي كه قصد كند آنچه را كه فعلا خدا از أو خواسته است انجام دهد و بعد معلوم شود رمضان بوده نيز كافى است.