(مسأله 1548) اگر بخواهد غير روزه رمضان روزه ديگرى بگيرد در صورتي كه چند روزه بر أو واجب بأشد بايد آن را معين نمايد مثلا نيت كند كه روزه قضايا روزه نذر مىگيرم. ولى در ماه رمضان لازم نيست نيت كند كه روزه ماه رمضان مىگيرم بلكه اگر نداند ماه رمضان است يا فراموش نمايد و روزه ديگرى را نيت كند روزه ماه رمضان حساب مىشود.
(مسأله 1549) اگر بداند ماه رمضان است و عمدا نيت روزه غير رمضان كند بنابر احتياط واجب نه روزه رمضان حساب مىشود و نه روزه أي كه قصد كرده است.
(مسأله 1550) اگر مثلا به نيت روز أول ماه روزه بگيرد بعد بفهمد دوم يا سوم بوده روزه أو صحيح است.
(مسأله 1551) اگر پيش از اذان صبح نيت كند و بيهوش شود و بعد از غروب به هوش آيد بنابر احتياط واجب بايد قضاى آن را بجا آورد.
(مسأله 1552) اگر پيش از اذان صبح نيت كند و مست شود و در بين روز به هوش آيد احتياط واجب آنست كه روزه آن روز را تمام كند و قضاى آن را هم بجا آورد.
(مسأله 1553) اگر پيش از اذان صبح نيت كند و بخوابد و بعد از مغرب بيدار شود، بنابر احتياط قضاى آن روز را بجا آورد.
(مسأله 1554) اگر نداند يا فراموش كند كه ماه رمضان است و پيش از ظهر ملتفت شود چنانچه كارى كه روزه را باطل مىكند انجام داده بأشد يا بعد از ظهر ملتفت شود كه ماه رمضان است روزه أو باطل مىباشد. ولى بايد تا مغرب كارى كه روزه را باطل مىكند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نمايد. و بنابر احتياط واجب اگر پيش از ظهر ملتفت شود و كارى كه روزه را باطل مىكند انجام نداده بأشد بايد نيت روزه نمايد و قضاى آن روز را هم بجا آورد.
(مسأله 1555) اگر بچه پيش از اذان صبح ماه رمضان بالغ شود بايد روزه بگيرد.
(مسأله 1556) كسى كه براى بجا آوردن روزه ميتى أجير شده اگر روزه مستحبى بگيرد اشكال ندارد. ولى كسى كه روزه قضايا روزه واجب ديگرى دارد نمىتواند