(أحوط أين است كه نماز را اعاده نمايد).
(مسأله 1400) اگر امام يا مأموم بخواهد نمازى را كه با جماعت خوانده به صورت امام جماعت دوباره با جماعت بخواند اشكال ندارد.
(مسأله 1401) كسى كه در نماز به حدى وسواس دارد كه موجب بطلان نمازش مىشود و فقط در صورتي كه نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت مىشود بايد نماز را با جماعت بخواند.
(مسأله 1402) اگر پدر يا مادر به فرزند خود امر كنند كه نماز را با جماعت بخواند در صورتي كه ترك آن موجب عقوقش شود نماز جماعت بر أو واجب مىشود و در غير أين صورت واجب نيست.
(مسأله 1403) نماز مستحب را نمىشود با جماعت خواند مگر نماز استسقاء - كه براى آمدن باران مىخوانند - و نماز عيد فطر و قربان كه در زمان امام (ع) واجب بوده و به واسطه غائب شدن ايشان مستحب مىباشد.
(مسأله 1404) موقعى كه امام جماعت نماز يوميه مىخواند هر كدام از نمازهاى يوميه را مىشود به أو اقتدا كرد.
(مسأله 1405) اگر امام جماعت قضاى نماز يوميه خود يا كس ديگر را كه فوت آن يقيني بأشد مىخواند مىشود به أو اقتدا كرد ولى اگر نماز خود يا كس ديگر را احتياطا قضا مىكند اقتدا به أو جايز نيست.
(مسأله 1406) اگر انسان نداند نمازى را كه امام مىخواند نماز واجب يوميه است يا نماز مستحب نمىتواند به أو اقتدا كند.
(مسأله 1407) در صحت جماعت شرط است كه بين امام و مأموم و هم چنين بين مأموم و مأموم ديگر كه واسطه بين مأموم و امام است حائلى نباشد و مراد از حائل چيزى است كه مانع از ديدن شود مانند پرده يا ديوار و أمثال اينها. گرچه شخصي بأشد كه نماز نمىخواند يا نماز أو باطل است پس اگر در تمام أحوال نماز يا بعض آن بين امام و مأموم يا بين مأموم و مأموم ديگر كه واسطه اتصال است چنين حائلى بأشد