مرحوم شيخ مفيد (متوفى 413 ه. ق) نيز در كتاب " اوائل المقالات " مىنويسد:
" اماميه عموما عقيده دارند بر اينكه پدران رسول خدا (صلى الله عليه وآله) از آدم تا عبد الله بن عبد المطلب مؤمن به خدا بوده اند و در اين زمينه با قرآن و اخبار استدلال كرده اند... و رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرموده است: خدا پيوسته مرا از اصلاب مردان پاك به ارحام زنان پاك، منتقل مى ساخت تا آنكه به دنياى شما آورد ".
آنگاه شيخ مفيد مى افزايد: " به عقيده اماميه عموى پيامبر (ابوطالب) مؤمن از جهان رفت و آمنه دختر وهب (مادر پيغمبر (صلى الله عليه وآله)) نيز بر آيين توحيد بود و در روز رستاخيز در زمرهء مؤمنان محشور خواهد شد ". (1) مرحوم علامه مجلسى نيز با تفصيل بيشتر در اين باره سخن گفته است. (2) اجداد و نياكان پيامبر اسلام پدر و اجداد پيامبر اسلام عبارتند از:
عبد الله - عبد المطلب - هاشم - عبدمناف - قصى - كلاب - مره - كعب - لوى - غالب - فهر - مالك - نضر - كنانه - خزيمه - مدركه - الياس - مضر - نزار - معد - عدنان. (3) نسب آن حضرت تا معدبن عدنان به همين ترتيب است كه ذكر شد ولى از عدنان به بالا تا حضرت اسماعيل از نظر تعداد واسطه و نام آنان وحدت ضبط ندارد و چندان نيازى هم به بازگويى آن، وجود ندارد. و طبق روايتى كه ابن عباس نقل كرده است: پيغمبر اسلام فرموده است: " هر موقع نسب من به عدنان رسيد، مكث نماييد و دستور مى داد ديگران هم از شمردن باقى نسب، تا به اسماعيل خوددارى كنند ". (4) و خود آن حضرت وقتى نسب خود را بيان مى نمود از عدنان بيشتر تجاوز نمى كرد و مى فرمود: " آنچه در ميان اعراب در اين قسمت معروف است درست نيست، شايد اين نوع جلوگيرى از آن نظر بوده باشد كه افتخار به انساب وتفاخر به آن كه يكى از مشاغل