1. حديث سفينه:
ابن عباس مى گويد: " پيامبر خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود: مثل اهل بيت من، همانند كشتى نوح است كه هر كس در آن آمد و سوار شد نجات يافت و هركس تخلف نمود غرق شد ". (1) 2. حديث ثقلين:
كه تفصيل آن در صفحه 15 همين پيشگفتار گذشت. كه پيامبر خدا (صلى الله عليه وآله) " قرآن مجيد وعترت طاهره " را مورد سفارش و توصيهء اكيد قرار داده اند.
از ديدگاه شعر و ادبيات پيشوايان معصوم در شعر و ادب فارسى و عربى مورد توجه و علاقهء سخت اديبان و شاعران قرار گرفته اند مديحهها و غزلها و مراثى بلند و ارزشمندى در مورد سيره و سنت و احوال وآثار آنان ايراد نموده اند كه برخى از آنها در نوع خود بى نظير و ماندگار مى باشد كه از باب نمونه و نشان دادن مشتى از اين شاهكارها وآثار بلند ادبى مى توان در ادب فارسى به 12 بند محتشم كاشانى و ترجيع آية الله شيخ محمد حسين غروى كمپانى، و اشعار و سرودهاى شاعر معاصر استاد محمد حسين شهريار صاحب اشعار " على اى هماى رحمت تو چه آيتى خدا را - كه به ما سوى فكندى همه سايهها را... " و در ادبيات عرب به مجموعه نفيس و گرانمايه " الغدير في الادب والسنة والحديث " در 11 جلد تأليف علامه بزرگوار آيت حق، حجة الاسلام والمسلمين و زبان گوياى تشيع حضرت شيخ عبد الحسين احمد امينى رحمت و رضوان خدا بر او باد! مراجعه نمود كه به بهانه حديث غدير، صدها نمونه از شعراى متعهد ومبارز را در طول 15 قرن اسلامى در مورد على (عليه السلام) و ائمه معصومين (عليه السلام) آورده است كه خود كتاب نيز، يك اثر ادبى و شاهكار هنرى ماندگارى است ما به عنوان تيمن وتبرك اشعار مرحوم سيد صفى الدين حلى را كه در مورد اهل بيت (عليه السلام) سرودهاند در ذيل مى آوريم تا حسن ختامى داشته باشد.
اديب و شاعر بزرگ سده هشتم هجرى شيخ صفى الدين حلى (قدس سره) (677 - 752 ه) از