بخواهيد علم صحيح را طلب كنيد در هيچ نقطه آن را نمى يابيد جز در خانه ما اهل بيت رسالت (صلى الله عليه وآله) ". (1) آنان رهبرى فكرى و علمى جهان اسلام را در هر عصرى بر عهده داشته اند و توانستهاند حوزههاى علمى باشكوهى را پى ريزى نمايند كه تشكيل حوزهء بزرگ علمى مدينه كه دربرگيرنده بيش از چهار هزار دانشجو بود آن هم در آن عصر غربت علم و دانش، حوزه اى كه آكنده از دانشمندان، محدثين، مفسرين و محققين بود، يكى از نمونههاى بارز و روشن اين اقدام مى باشد.
ادارهء علمى و فكرى دانشگاهى كه در عصر صادقين (صلى الله عليه وآله) هزاران طالب علم و دانشجو را با خود داشت، كار ساده و آسانى نبود، و امروز آثار و گفتار و تقارير آنان، راهگشا و روشنگر مسير ما است. پس توجه به سيرهء پيشوايان (عليه السلام) دقيقا همان توجه به علم و دانش و فضيلت و كمال مطلوب است.
7. فرماندهى ستاد جبهه امتناع:
پيشوايان معصوم (عليه السلام) بر اساس مركزيت اجتماعى و محوريت معنوى كه داشتند مسئوليت خطير و والاى ولايت و امامت را بر عهده داشتند و خود را از سوى پروردگار موظف به رعايت دقيق آن محور مى دانستند هرگز به خود اجازه نمى دادند كه در برابر طغيان بى امان ستمگران، و فتنهگريهاى بيدادگران و در برابر فريادهاى دادخواهى ستمكشان و مظلومان ساكت و آرام بنشينند و به دفاع و مبارزه سياسى، عملى و اجتماعى، يا فكرى و ارشادى نپردازند. از اين رو زندگى هر كدام از پيشوايان معصوم (عليه السلام)، سرشار از برخوردها و معارضهها، و اوقات آنان صرف احقاق حق ضعفاء و دفاع از مظلومان و مستضعفين بود، در تأمين اين هدف برخى به صورت ايجابى و مثبت و تا سرحد شهادت و ايثار پيشرفته اند و برخى تحت شرائط و ظروف خاص زمانى و مكانى به صورت فكرى، اقتصادى و فرهنگى گام برداشته اند.
سيره و روش پيشوايان معصوم همانند زنجير به هم پيوسته است و دائم جهاد و