پس كسى كه ريا كند يعنى براى نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است، خواه فقط براى مردم باشد، يا خدا و مردم هر دو را در نظر بگيرد.
(مسأله 956) اگر قسمتى از نماز را براى غير خدا بجا آورد نمازش باطل است، بلكه اگر نماز را براى خدا بجا آورد ولى براى نشان دادن به مردم در جاى مخصوصى مثل مسجد، يا در وقت مخصوصى مثل اول وقت يا به طرز مخصوصى مثلا با جماعت نماز بخواند نمازش هم باطل است و بنابر احتياط اگر جزء مستحبى را نيز مثل قنوت براى غير خذا بجا آورد نمازش باطل است.
تكبيرة الاحرام (مسأله 957) گفتن الله اكبر در اول هر نماز واجب و ركن است و بايد حروف الله و حروف اكبر و دو كلمه الله و اكبر را پشت سر هم بگويد، و نيز بايد اين دو كلمه به عربى صحيح گفته شود و اگر به عربى غلط بگويد، يا مثلا ترجمه آن را به فارسى بگويد صحيح نيست.
(مسأله 958) احتياط مستحب آنست كه تكبيرة الاحرام نماز را به چيزى كه پيش از آن مىخواند، مثلا به اقامه يا به دعائى كه پيش از تكبير مىخواند نچسباند.
(مسأله 959) اگر انسان بخواهد الله اكبر را به چيزى كه بعد از آن مىخواند مثلا به بسم الله الرحمن الرحيم بچسباند، بهتر آنست كه (راء) اكبر را پيش بدهد ولى احتياط واجب آنست كه در نماز واجب نچسباند.
(مسأله 960) موقع گفتن تكبيرة الاحرام بايد بدن آرام باشد، و اگر عمدا در حالى كه بدنش حركت دارد، تكبيرة الاحرام را بگويد باطل است.
(مسأله 961) تكبير و حمد و سوره و ذكر و دعا را بايد طورى بخواند كه خودش بشنود، و اگر بواسطه سنگينى يا كرى گوش يا سر و صداى زياد نمىشنود، بايد طورى بگويد كه اگر مانعى نباشد بشنود.
(مسأله 962) كسى كه بواسطه عارضهاى لال است يا زبان او مرضى دارد كه نمىتواند الله اكبر را بگويد بايد به هر طورى كه مىتواند بگويد، و اگر هيچ نمىتواند بگويد، بنابر احتياط بايد در قلب خود بگذراند، و براى تكبير اشاره كند و زبانش را هم اگر مىتواند حركت دهد.