معصيت كرده، و واجب است هر چه زودتر آن را انجام دهد، و چنانچه سهوا بجا نياورد، هر وقت يادش آمد بنابر احتياط بايد فورا انجام دهد، و لازم نيست نماز را دوباره بخواند.
(مسأله 1256) اگر شك دارد مثلا دو سجده سهو بر او واجب شده يا نه، لازم نيست بجا آورد.
(مسأله 1257) كسى كه شك دارد مثلا دو سجده سهو را بر او واجب شده يا چهار تا، اگر دو سجده بنمايد كافيست.
(مسأله 1258) اگر بداند يكى از دو سجده سهو را بجا نياورده، و تدارك ممكن نباشد بايد دو سجده سهو بجا آورد، و اگر بداند سهوا سه سجده كرده، احتياط واجب آنست كه دوباره دو سجده سهو بنمايد.
دستور سجده سهو (مسأله 1259) دستور سجده سهو اين است كه بعد از سلام نماز فورا نيت سجده سهو كند و پيشانى را بر چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد، و احوط اين است كه بگويد (بسم الله و بالله السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته) بعد بايد بنشيند و دوباره به سجده رود و ذكرى را كه گفته شد بگويد و بنشيند، و بعد از تشهد بگويد (السلام عليكم) و اولى اين است (ورحمة الله وبركاته) را اضافه كند.
قضاى سجده و تشهد فراموش شده (مسأله 1260) سجده و تشهدى را كه انسان فراموش كرده و بعد از نماز، قضاى آن را بجا مىآورد، بايد تمام شرائط نماز: مانند پاك بودن بدن و لباس و رو به قبله بودن و شرطهاى ديگر را داشته باشد.
(مسأله 1261) اگر سجده را چند دفعه فراموش كند، مثلا يك سجده از ركعت اول، و يك سجده از ركعت دوم فراموش نمايد، بايد بعد از نماز قضاى هر دو را با سجدههاى سهوى كه احتياطا براى آنها لازم است بجا آورد.
(مسأله 1262) اگر يك سجده و تشهد را فراموش كند، مىتواند