(مسأله 1620) اگر تمام سر زير آب برود اگر چه مقدارى از موها بيرون بماند، روزه باطل مىشود.
(مسأله 1621) سر فرو بردن در غير آب از چيزهاى روان مانند شير به روزه ضررى ندارد، بلكه اظهر اين است كه فرو بردن سر در آب مضاف نيز روزه را باطل نمىكند اگر چه احوط ترك است.
(مسأله 1622) اگر روزهدار بىاختيار در آب بيفتد و آب تمام سر او را بگيرد. يا فراموش كند كه روزه است و سر در آب فرو برد، روزه او باطل نمىشود.
(مسأله 1623) اگر به خيال اين كه آب سر او را نمىگيرد، خود را در آب بيندازد و آب تمام سر او را بگيرد، روزهاش اشكال ندارد.
(مسأله 1624) اگر فراموش كند كه روزه است و سر را در آب فرو برد، يا ديگرى به زور سر او را در آب فرو برد، چنانچه در زير آب يادش بيايد كه روزه است يا آن كس دست بردارد، بايد فورا سر را بيرون آورد و چنانچه بيرون نياورد، روزهاش باطل مىشود.
(مسأله 1625) اگر فراموش كند كه روزه است و به نيت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او هر دو صحيح است.
(مسأله 1626) اگر بداند كه روزه است و عمدا براى غسل سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او روزه رمضان باشد، روزه و غسل او هر دو باطل است و همچنين است حكم روزه قضاء ماه رمضان بعد از زوال على الاحوط و اگر روزه مستحب باشد، يا روزه واجبى باشد كه مثل روزه كفاره وقت معينى ندارد غسل او صحيح و روزهاش باطل مىباشد و ظاهر اين است كه اين حكم در روزه واجب معين نيز جارى است.
(مسأله 1627) اگر براى آن كه كسى را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگر چه نجات دادن او واجب باشد، روزهاش باطل مىشود.
7 - باقيماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح (مسأله 1628) اگر جنب عمدا در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نكند