(مسأله 91) اگر از بدن انسان يا حيوانى كه خون جهنده دارد در حالى كه زنده است گوشت يا چيز ديگرى را كه روح دارد جدا كنند نجس است.
(مسأله 92) اگر پوستهاى مختصر لب و جاهاى ديگر بدن را بكنند پاك است.
(مسأله 93) تخم مرغ كه از شكم مرغ مرده بيرون مىآيد، اگر پوست روى آن سفت شده باشد پاك است، ولى ظاهر آن را بايد آب كشيد.
(مسأله 94) اگر بره و بزغاله پيش از آن كه علفخوار شوند بميرند، پنير مايهاى كه در شيردان آنها مىباشد پاك است. ولى ظاهر آن را بايد آب كشيد.
(مسأله 95) دواجات روان، عطر، روغن، واكس و صابون كه از خارجه مىآورند، اگر انسان يقين به نجاست آنها نداشته باشد پاك است.
(مسأله 96) گوشت و پيه و چرمى كه احتمال آن برود كه از حيوانى است كه بدستور شرع كشته شده پاك است، ولى اگر از دست كافر گرفته شود يا اين كه دست مسلمانى باشد كه از كافر گرفته و رسيدگى نكرده كه از حيوانيست كه بدستور شرع كشته شده يا نه، خوردن آن گوشت و پيه حرام است، ولى نماز در آن چرم جائز است، و اما آنچه از بازار مسلمانها يا از مسلمانى گرفته شود و معلوم نباشد كه از كافر گرفته شده، يا اين كه احتمال آن برود كه تحقيق كرده اگر چه از كافر گرفته باشد خوردن آن گوشت و پيه نيز جائز است.
5 - خون (مسأله 97) خون انسان و هر حيوانى كه خون جهنده دارد يعنى حيوانى كه اگر رگ آن را بزنند خون از آن جستن مىكند نجس است، پس خون حيوانى كه مانند ماهى و پشه خون جهنده ندارند پاك مىباشد.
(مسأله 98) اگر حيوان حلال گوشت را بدستورى كه در شرع معين شده بكشند و خون آن به مقدار لازم بيرون آيد خونى كه در بدنش مىماند پاك است ولى اگر به علت نفس كشيدن يا بواسطه اين كه سر حيوان در جاى بلند بوده خون به بدن حيوان برگردد، آن خون نجس است.
(مسأله 99) بنابر احتياط واجب از تخم مرغى كه ذرهاى خون در آنست