افضاء نموده باشد (معناى افضاء در مسأله (2389) گذشت) ولى احوط اين است كه او را طلاق دهد.
(مسأله 2420) زنى را كه سه مرتبه طلاق دادهاند بر شوهرش حرام مىشود ولى اگر با شرائطى كه در احكام طلاق گفته مىشود، با مرد ديگرى ازدواج كند، بعد از مرگ يا طلاق شوهر دوم و گذشتن مقدار عده او شوهر اول مىتواند دوباره او را براى خود عقد نمايد.
احكام عقد دائم (مسأله 2421) زنى كه عقد دائمى شده احتياط در آنست كه بدون اجازه شوهر براى كارهاى جزئى نيز از خانه بيرون نرود هر چند با حق شوهر هم منافات نداشته باشد و بايد خود را براى هر لذتى كه او مىخواهد تسليم نمايد و بدون عذر شرعى از نزديكى كردن او جلوگيرى نكند و تهيه غذا و لباس و منزل زن مادامى كه بدون عذر از منزل او بيرون نرفته بر شوهر واجب است و اگر تهيه نكند چه توانائى داشته باشد يا نداشته باشد مديون زن است.
(مسأله 2422) اگر زن در كارهائى كه در مسأله پيش گفته شد اطاعت شوهر را نكند حق همخوابى ندارد و گناهكار است. و مشهور فرمودهاند كه حق غذا و لباس و منزل نيز ندارد. ولى اين حكم مادامى كه زن نزد شوهر است محل اشكال است. و اما مهر او بدون اشكال از بين نمىرود.
(مسأله 2423) مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور كند.
(مسأله 2424) مخارج سفر زن اگر بيشتر از مخارج او در وطن باشد با شوهر نيست ولى اگر شوهر مايل باشد كه زن را سفر ببرد، بايد خرج سفر او را بدهد.
(مسأله 2425) زنى كه خرج او بر عهده شوهر است و شوهر خرج او را نمىدهد مىتواند خرجى خود را بدون اجازه از مال او بردارد، و اگر ممكن نيست چنانچه ناچار باشد كه معاش خود را تهيه كند در موقعى كه مشغول تهيه معاش است اطاعت شوهر بر او واجب نيست.